İlçe HaberleriGündemTürkiye Gündemi

Mini Uydu Sistemi Vuran’a Entegre Ettiler

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’dir. İsmail Demir, yerli frekans atlamalı askeri ve sivil modemle çalışan mini uydu sistemi. Sistemin zırhlı kara aracı ‘Vuran’a entegre ettiklerini söyledi.

 

 

Mini Uydu Sistemi Vuran’a Entegre Ettiler… Savunma Sanayii Başkanı Demir, Twitter’daki hesabından açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, zırhlı araçlara yönelik geniş bantlı mini uydu sistemi geliştirme projesinin başarıyla sonuçlandığını belirtti. Ayrıca Demir, “Projeyle değiştirilebilir bant genişliklerinde, yerli frekans atlamalı askeri ve sivil modemle çalışan mini uydu sistemi geliştirdiler. Beraberinde Vuran aracına entegresi gerçekleşti” ifadelerine yer verdi.

Mini Uydu Sistemi Vuran'A Entegre Ettiler

Başkanlıktan yazılı açıklama geldi. Gelen yazılı açıklamaya göre; “Geliştirilen zırhlı araç üzeri mini uydu antenli haberleşme sistemi proje kapsamında gerçekleşti. Dahası hareketli kara platformlarıyla yer istasyonu arasında Ku-Bant üzerinden çift yönlü haberleşme sağlıyor. Sistem üzerindeki anten, on-road ve off-road arazi tipi araçlarda uydu takibi mevcut. Devamında INS birimlerinden aldığı eksen hareketlerine göre stabilizasyon yapabiliyor. Açıklamada, “Demo ve test faaliyetleri sırasında TÜRKSAT uyduları vasıtasıyla 4×4 zırhlı kara aracı Vuran üzerinde yapılandırılan K-UHB (Kara Aracı Uydu Haberleşme Birimi) ile merkez olarak yapılandırılan M-UHB arasında çift yönlü olarak farklı yol ve arazi şartlarına sahip (Off-Road ve On-Road) test güzergahlarında; 4 araç-içi ve araç-dışı kamera görüntüsünün canlı aktarımı, görüntülü görüşme, sesli görüşme, yazılı-sesli mesaj, şifreli ve şifresiz dosya transferi faaliyetlerini gerçekleştirdiler” dedi.

…Mini Uydu Sistemi Vuran’a Entegre Ettiler…

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu