EğitimGündem

MİNİK ÇEVRECİLER İŞBAŞINDA

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Karesi Kent Konseyi ve Atatürk İlkokulu Yavru Tema sınıfı işbirliğinde ‘Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri düzenlendi.

Karesi Kent Konseyi ve Atatürk İlkokulu Yavru Tema sınıfı öğrencilerinin katılımıyla ‘Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri gerçekleşti. Basın açıklaması yapan çocuklar, ‘Biz çocuklar siz büyüklere söyleyeceklerimiz var. Bizler insana, doğaya saygılı, güzel ve temiz bir dünyada yaşamak istiyoruz. Çünkü yaşayabileceğimiz başka bir dünya yok. Doğa kendisine yapılan saldırılara çölleşme ile, kuraklıkla karşılık veriyor. Yaşanan çevre felaketleri yaşam süremizi kısaltıyor. Biz çocuklar olarak doğamızın korunmasını ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmeyi istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘Dünya Bizim Emanetimiz’

Dünyadaki çevre kirliliğinin sona ermesi gerektiğini söyleyen çocuklar, ‘Unutmamalıyız ki dünya atalarımızın bize mirası değil, torunlarımızın bize emanetidir. Biz çevremizi ve doğamızı ne kadar korursak o kadar uzun ve sağlıklı yaşarız. Bizler çevremize duyarlı olmalı ve doğamızı koruyoruz’ dediler. Karesi Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yapan çocuklar daha sonra Ali Hikmet Paşa Meydanı’na doğru yürüdüler. Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda şiirler okundu. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından ritim şovu yapıldı. Yapılan etkinliklere Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Karesi Kent Konseyi Çevre Grubu Başkanı Ayla Güngör, Çevreci Murat Karacan, Atatürk İlkokulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu