GündemDünyadan HaberlerEkonomiİlçe HaberleriTeknolojiTürkiye Gündemi

Misafir Olmak ve Misafir Etmek İçin Yazılım Geliştirildi

Misafir Olmak ve Misafir Etmek İçin Yazılım Geliştirildi

 

Balıkesir Teknokent TRAIR Teknoloji Yatırımları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Baştürk MERHABA’ya konuştu. Depremzedeler için geliştirilen barınma problemine çözüm için ‘misafir ol ‘projesini ürettiklerini söyledi.

 

1 47

Misafir Ol Projesi İle 15 Bin 574 Kontenjan Oluşturuldu

15 bin 574 kontenjan bulunduğunu belirten Baştürk, Misafir ol talebindeki depremzedelerin 10 bin 147 aile olduğunu söyledi. 3 bin 962 kişinin de misafir edildiğini ve eşleşme olduğunu belirtti. Barınma ihtiyacı ile ilgili gıda, giyim ve benzeri ihtiyaçlar içinde yardım havuzu oluşturulduğunu ifade etti.Misafirol.org ile bilgilenme konusunda da ayrıca bilgiler sunulduğunu kaydetti.

 

2 15

Depremzedeler İçin Barınma Konusunda Yazılım Geliştirildi

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası barınma ihtiyacına çözüm için çalışan teknoloji firması yeni bir yazılım geliştirdiklerini açıkladı. Konuyla ilgili Traır Teknoloji Başkanı Tanju Baştürk, “. Yeni bir yazılım geliştirdik ismi de; ‘misafirol.org’ burada insanlar misafir etmek ya da misafir olmak istedikleri kişileri kontenjanlarına alıp hangi ilde hangi ilçede olduklarını yazıyorlar”diyerek yazılım hakkında bilgiler verdi.

 

3 9

 

18 Saat’te Acil Olarak Tasarlandı

Misafir Ol projesinin yöneticisi TRAIR Teknoloji Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı tanju Baştürk: “18 saatte acil olarak tasarladığımız bir platform misafirol.org. insanların bir sonraki adımda karşılaşacakları sorunları planlayarak misafirol.org adresinden misafir etmek istediği kişi kontenjanlarını yazmalarını, ilan vermelerini sağladığımız ve depremzedelerin de bu ilanlara başvuru yaparak onları bir araya getirmeyi hedeflediğimiz bir proje” dedi.

 

5 5

15 Bin Kişiye Güvenli Barınma İmkanı Sunduk

Depremzedelere güvenli bir barınma imkanı sunma gayretinde olduklarını söyleyen Baştürk, “ Misafir Ol platformu sadece afetzedeler ile konaklama imkanlarını bir araya getirmekte. Misafir Ol platformuna www.misafirol.org adresinden de ulaşılabilir. Kullanım kolaylığı açısından sade bir tasarıma sahip olan platform aracılığıyla afetzede olarak ya da ev sahibi olarak giriş yapılıyor. Şu anda platformda 15bin kişiye barınma imkanı sağlamak için ilan bulunuyor. Yeni bir platform olmasına rağmen son 36 saatte Bin 856 kişiye barınma desteği sağladık.

Özel Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu