GündemTeknoloji

Mobil Para Kullanımı Arttı

GSM Association (GSMA) tarafından alt yapısı oluşturulan mobil para hakkında GSMA tarafından hazırlanan rapor, geçen 10 yıl içinde mobil para kullanıcılarının sayısının 500 milyona eriştiğini ortaya koydu.

 

 

 

Para işlemlerinin, bir telefon ile GSM şirketleri üzerinden yapılabilmesini sağlayan mobil para enstrümanı sayesinde, GSM şirketleri bir anlamda kendi müşterileri için kredi sağlayan bir finans kuruluşu olarak çalışıyorlar ve işlemlerin sonunda müşteri de telefon faturası üzerinden ödemesini yapıyor.

 

Çeşitli ülkelerde, küçük miktarlarda para transferi, fatura ödemeleri, mağaza alışverişleri gibi işlemlerde mobil para kullanımı mümkün. Rapora göre, 92 ülkede 500 milyon kişi halen mobil para hizmetini aktif olarak kullanmaya devam ediyor.

 

GSMA’ın raporuna göre, sadece Aralık 2016’da, toplam 1.3 milyar mobil para işlemi gerçekleştirilmiş durumda. Bu da her dakika da 30 bin yeni işlem anlamına geliyor. Mobil para işlemlerini kabul eden mağaza ve post sayısı ise 4.3 milyona ulaşmış bulunuyor.

 

Mobil parayı cazip kılan bir faktör de, mobil para ile para transferinin, standart para transfer yöntemlerine göre, %50 daha ucuz olması. Bu da gelişmekte olan ülkelerde, mobil para kullanımını önemli ölçüde teşvik ediyor.

 

 

kaynak: odemeteknolojileri.com

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu