GündemÖzel Haberler

MONDE SİZİ ÇAĞIRIYOR!

 Otantik ortamı, tarihi dokusu ile Monde’de çay,kahve içmenin keyfini yaşayın. Yaz mevsimine hazırlanan Monde’de kitap, dergi, gazete okumanın ayrıcalığını yaşarken tadıyla doyumsuz bir lezzetlere ne dersiniz?

 

 

İşletmesini ve ‘Monde ’isminin nereden geldiğini anlatan Kobaş “Monde Fransızca ‘Dünya’ anlamına geliyor. Bizim işletmemiz de Balıkesir’in dünyaya açılan penceresi.’’ dedi.

Balıkesir’in dünyaya açılan penceresi adıyla tanınan Monde Kafe işletmecisi Enver Kobaş huzurlu ve sakin bir ortam arayanların mekanı Monde’yi tanıttı.

Tarihi bir binada, sessiz ve otantik konseptiyle hizmet veren Monde Kafe işletmecisi Enver Kobaş,  çay demlemenin ve en lezzetli çayı içebilmenin püf noktalarını Büyükşehir Merhaba okurlarıyla paylaştı.

 

“Tarihi dokusunu bozmak istemedik”

Hacı İlbey Mahallesi’nde bulunan Monde Kafe sahibi Enver Kobaş ve kızı Melike Kobaş,  “Burası eski ahşap bir bina. O yüzden çok fazla bir değişiklik yapmadık. Tarihi dokusunu bozmak istemedik. İşletmemizi 9 ay önce hizmete açtık. Sihirli dokunuşlar yapacağımız yerlerimiz var. Canlı müzik, kitap bölümü gibi yenilikleri buraya kazandıracağız. Havalar ısınmaya başladı. Şartlar olgunlaştığı takdirde güzel sürprizlerimiz de olacak. ’ ifadelerine yer verdiler.

 

“Otantik bir ortamda güler yüzümüz ile hizmet veriyoruz”

Monde isminin Fransızcada ‘Dünya’ anlamına geldiğini söyleyen Kobaş,  “Bizim işletmemiz de Balıkesir’in dünyaya açılan penceresi. Tüm vatandaşlarımızı huzurlu ve sakin bir ortamda çayımızı içmeye bekliyoruz. Bunun haricinde Fast food ağırlıklı lezzetlerimiz, sıcak ve soğuk içeceklerimiz var. Otantik bir ortamda güler yüzümüz ile hizmet veriyoruz” dedi.

 

Porselen demlikler en iyisi

Güzel çay demlemek için de küçük ayrıntılar veren Kobaş, “Çay demlemek her ne kadar basit görünse de bu çayın kalitesini belirler. Çayın tadında farklılığa yol açar.  Hatta doğru zannedilen ya da önemsenmeyen birçok püf nokta çayın tadını bozar Kaliteli çay içmenin ilk şartı, elbette kaliteli çay kullanmak. Fakat kaliteli çay içmenin tek şartı da demleme değil tabii. Demlemenin öncesinde kullanılan malzemeler ve çayın saklanma koşulları da çayın tadını etkileyen faktörler arasında yer alır. Kesinlikle sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutmak gerekir. Bunun yanı sıra mutfakta güneş görmeyecek bir yerde muhafaza edilmelidir. Ayrıca çay keskin kokuları kolayca içine çektiği için farklı kokular aromasının bozulmasına sebep olur. Bunların haricinde çayı demlerken kullanılan suyun temiz ve kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Porselen demlikler çayın aromasını tam olarak yansıtır” dedi.

 

‘Öğrencilerin İlk Adresi’

Daha önce kahvehane işletmeciliği de yaptığını söyleyen Enver Kobaş, ‘Ben uzun yıllar işletmecilik yaptık. Kahvehane de işlettim. Ama artık gençlere hizmet veren, renkli ve güzel bir ortam olması için Monde Kafemizi gençlere yönelik dizayn ettik. Öğrenciler okul çıkışlarında geliyorlar. Özel organizasyonlarda, davetlerde ve toplantılarda da işletmemizi tercih ediyorlar. Bu bizi sevindiriyor. Kafemiz, şehrin gürültüsünden ve trafikten zakta huzurlu ve sessiz bir ortam sağlıyor. İnsanlar birkaç saat te olsa herşeyden uzaklaşıp, kitaplarını okuyor, çaylarını içiyorlar’ ifadelerini kullandı.

 

Yoldaş Kocaer & Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu