Eğitimİlçe Haberleri

Müdür Tatlı Aday Öğretmenlere Yol Gösterdi

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanarak farklı ilçelerde göreve başlayan aday öğretmenlerle bir araya geldi.

Müdür Tatlı Aday Öğretmenlere Yol Gösterdi

Mudur Tatli Aday Ogretmenlere Yol Gosterdi 1

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanarak farklı ilçelerde göreve başlayan aday öğretmenlerle bir araya geldi. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde düzenlenen Aday Öğretmenlik Uyum Eğitimi Semineri’nde İl Müdürü Tatlı, öğretmenlere mesleki deneyimlerini aktararak önemli önerilerde bulundu.

Mudur Tatli Aday Ogretmenlere Yol Gosterdi 2

Eğitim Yoluyla Mesleki Birikim Paylaşıldı

Balıkesir’de görev yapan 117 aday öğretmenin katıldığı seminerde, İl Müdürü Ali Tatlı, öğretmenlik mesleği ve etkili sınıf yönetimi konularında aday öğretmenlere bilgi verdi. Kendi tecrübelerini paylaşan Tatlı, öğretmenlerin meslekleriyle ilgili güncel konularda bilgi sahibi olmalarının yanı sıra Bakanlık politikaları, şehrin eğitim altyapısı ve Millî Eğitim Temel Kanunu gibi konuları da ele aldı.

Mudur Tatli Aday Ogretmenlere Yol Gosterdi 3

Öğretmenlik Mesleğinin Önemi Vurgulandı

Seminerde konuşan İl Müdürü Ali Tatlı, öğretmenliğin ilahi bir meslek olduğunu vurgulayarak, çocukların öğretmenlerini taklit ettiğine dikkat çekti. Tatlı, sadece bilgi aktarmakla kalmayıp, millî, manevi ve ahlaki değerleri de öğrencilere aşılamalarının önemine vurgu yaptı. Şu ifadelere yer verdi: “Kendi alanımızın uzmanları olarak ilimizdeki bütün çocuklarımıza iyi bir rol model olup yüreğimizdeki hoşgörüyle, iyilik, ahlak, erdem gibi kadim kültürümüzün temel değerleri ile onları donatacağız.”

Mudur Tatli Aday Ogretmenlere Yol Gosterdi 4

Seminerde İlgi Çeken Konular Görüşüldü

Seminerde ayrıca öğretmenlik mesleğinin incelikleri, eğitim politikaları, Balıkesir’in eğitim altyapısı, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ve İl Müdürü Ali Tatlı’nın kendi tecrübeleri üzerinden yaşanan pratik konular da detaylı bir şekilde ele aldı. Aday öğretmenlerin sorularının yanıtlandığı etkileşimli bir ortamda geçen seminer, katılımcılar tarafından olumlu bir şekilde değerlendirildi.

Haber: Elif Şahin

Öğrenciler Müdür Tatlı’yla Sohbet Etti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu