GündemÖzel Haberler

Muhtar Kayalı: “Oy kutsaldır”

‘Oy kutsaldır’ diyen Mirzabey Mahallesi Muhtarı Cihat Kayalı, seçmen listelerinin asıldığını, seçmen kağıtlarının da yakın zamanda geleceğini söyleyerek vatandaşlara oylarını mutlaka kullanmaları noktasında çağrıda bulundu.

 

Mahalle sakinlerini ailesi gibi gören ve onları her konuda bilgilendirmek için gönüllü olarak çalışmalar yürüten Mirzabey Muhtarı Cihat Kayalı, Büyükşehir MERHABA’ya yaptığı açıklamada son olarak deprem bilgilendirme yazılarını muhtarlığına astığını söyledi.

 

 

Muhtar, mahallenin görünmeyenini gören, mahalle sakinleriyle ilgili her konuda bilgi sahibi olan yerel yönetimlerin önemli bir parçası. Bu görevi layıkıyla yapan ve her konuda mahallesine ışık tutan Mirzabey Mahalle Muhtarı Cihat Kayalı ise geri sayımın başladığı referandum öncesi oy kullanacak seçmenlere ‘oy kutsaldır’ diyerek, her ne görüşte olursa olsun mutlaka oy kullanmalarına yönelik çağrıda bulundu. Kayalı son zamanlarda çok sık yaşanan artçı sarsıntıların bir uyarı niteliği taşıdığını söyleyerek hem yetkililere hem de vatandaşlara önemli çağrıda bulundu.

 

‘Mahalle Seçmen Sayımız Bin 500 Civarında’

Seçmen kağıtlarını mahalle sakinlerine bizzat teslim edeceğini söyleyen Mirzabey Mahalle Muhtarı Cihat Kayalı, ‘Yüksek Seçim Kurulu, bütün verileri Nüfus Müdürlükleri’nden aldı. Bu veriler doğrultusunda önce bir askı seçmen listesi hazırladı. Bu liste 11 günlük süreyle askıda kaldı. Vatandaşlar oradan isimlerini buldu. Bakan da bayağı oldu. Seçmen kağıtlarını de geldiği zaman ben mahalle sakinlerinin evlerine kadar götürüp bırakıyorum. Hem onlarla birebir konuşuyorum hem de ellerine ulaştığından emin oluyorum. Ben muhtar olduğumdan beri mahallemizdeki seçmen sayımız ortalama olarak bellidir. Üç aşağı beş yukarı bin 500 ile bin 550 arasında olan seçmen sayımız taşınma dolayısıyla 25-30 civarında oynar. Mahallemizin hemen hemen yarıdan fazlası mülk sahibi olduğu için seçmenimiz pek değişmez. ’ ifadelerini kullandı.

 

‘Oy Kutsaldır’

Oy kullanmanın en önemli vatandaşlık görevi olduğunu söyleyen Muhtar Kayalı, ‘Benim mahallemdeki oy kullanmama oranı çok düşük. O da zorunlu hallerden. Mesela dışarı çıkamayacak kadar hasta ve bakıma muhtaç yaşlılarımız, akıl sağlığı elverişli olmayan vatandaşımız ile şehir dışında bulunan mahalle sakinlerimiz dışında oy kullanmayan yok diyebilirim. Vatandaşlarımız geçmiş yıllara göre çok da bilinçli. Bizim mahallemiz Ece Amca İlkokulu’nda oy kullanır. Oy kullanma süreçleri de neşe içinde güzel geçer. Tüm vatandaşlarımız oy kullanmalılar. Oy kutsaldır. Bizler de bu yerlere oylarla geldik. Halkımızın düşüncelerini açıklamasından daha doğal bir durum olamaz’ ifadelerini kullandı.

 

‘Milletimiz En Doğru Kararı Verir’

Halkın hangi görüşte olursa olsun oyunu kullanmaktan kaçınması gerektiğini söyleyen Mirzabey Mahalle Muhtarı Cihat Kayalı, ‘Vatandaşımız bilmiyor gibi görünür ama herşeyi de bilir ve görür. O yüzden milletimizin görüşlerine kulak vermek önemlidir. Önümüzde kısa bir zaman var. O zamana kadar insanlarımız da bilgilendirilir. O zaman da hayırlı bir seçim olur. İnşallah ülkemizin ferahı ve geleceği için güzel günler görürüz. Bütün dış ülkelerin gözü üzerimizde. Bizim güçlenmemiz onları mutsuz ediyor. O yüzden birbirimize çok saygılı ve sevgili olacağız. Her düşünürsek düşünelim birbirimizi seveceğiz’ ifadelerini kullandı.

 

‘Çamlık Projesi Mahallemize Değer Kazandıracak’

Mirzabey Mahallesi’nin zemini kaya olduğu için alt yapı ve doğalgaz döşenmesinin bile en son kendi mahallelerinde olduğunu söyleyen Mirzabey Mahallesi Muhtarı Cihat Kayalı, ‘Bizim mahallemizin zemini kaya olduğu için hizmetler en son bize geliyor. Yollarımız çok dar ve zemin kaya olduğu için doğalgaz döşemesi bile en son bizim mahalleye yapıldı. Şimdilerde Çamlık Projesi’nin temelleri atıldı. Bu bizim mahallemizi de etkileyecek. Mahallemiz değer kazanacak. Ama bir sorunumuz var. Büyükşehrin imar planına göre, bir yerde yerleşim için planlama yapılıyorsa hep aynı gitsin. Mesela dört kat varsa diğer tarafta 5 ve ya 6 kat çıkmasın. Hepsi aynı olsun. Bu hem estetik görünümü de güzelleştirir. Edremit Caddesi’ne bakan tarafta yüksek binalar var arka tarafta ise binalar daha engin. Bu da haliyle güneşi kapatıyor’ diyerek kentsel dönüşüm yapılırken bu konulara da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

‘Deprem Olsa Konuşlanacak Yer Var Mı?’

Olası Marmara Depreminin yaklaştığını ve önlemler alınması gerektiğini söyleyen Mirzabey mahallesi Muhtarı Cihat Kayalı şöyle konuştu; ‘ Uzmanlar açıklamalar yapıyor. Olası bir Marmara Depremi on yıl içerisinde bekleniyormuş. Balıkesir’de Marmara da bulunuyor. Bizler de risk altındayız. Bunun için önlemler alınmalı. Evler 2000’li yıllardan sonra dikkat edilerek yapıldı ama öncesinde yapılanlar hala ciddi risk taşıyor. Bizim mahallemiz sert kayalıkların üzerine kurulduğu için biraz daha şanslıyız ama her şey doğru yapılarda bitiyor. Bu arada ciddi depremler atladı ülkemiz. Yetkililer o günlerden ders alıp, gerekli önlemleri almalı. Mesela Allah korusun bizim başımıza böyle bir şey gelse konuşlanacağımız boş alanlar var mı? Çadırların kurulabileceği, kanalizasyonu vs hazır alanlarımız ne durumda?

 

‘Ben Bilinçlendirme Mahiyetinde Yazılar Yazıyorum’

Mahalle sakinlerini depreme karşı bilinçlendirmek için yazılar hazırlayıp muhtarlığına astığını söyleyen Muhtar Kayalı, ‘Ben depreme karşı vatandaşlarımız ne yapmalı? diye yazılar hazırladım. Deprem çantasını hazırlamaktan, evdeki eşyaları duvara sabitlemeye kadar deprem anında yapılacakları yazıp muhtarlık binama astım. Bu bile etkili olur. Biz ne kadar bilinçlenirsek o kadar az hasarla atlatırız’ ifadelerini kullandı.

 

Serap Tetik Acar

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu