GündemEkonomi

MÜSİAD’IN 2019 HEDEFLERİ

MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Tuncay Yıldız, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 2019’da daha uygulanır bir hale geleceğini dile getirdi.

Başkan Yıldız, ‘‘2018 yılında yaşadığımız ekonomik sorunların bir dengelenme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu dengelenmenin rahatlama yaratacak seviyeye gelebilmesi 2019 yılında uygulanacak olan politikalara bağlıdır. Bunun için; İktidar, muhalefet, iş dünyası, medya, üniversiteler ve STK’lar bir arada olamaya devam etmeli ve de ilişkileri geliştirmeli. 2018 yılı Ağustos ayında başlayan ekonomik saldırının etkileri hala devam ediyor. Ancak, yılın son çeyreğinde yaşanan ekonomik gelişmelerin, ekonomik olarak düzelme seyrinin devam edeceğini göstermekte. ”İhracat artışı” bunun en etkili göstergesi. Bütün vatandaşlarımız ve iş dünyası için zor geçen 2018 yılında, ekonomik saldırı altında kalmamız ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olmamızın ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha göstermiştir. Hükümetimizin dik bir duruş sergilemesi, döviz kurlarındaki atakların durmasına ve kur oynaklığının kontrol altına almış ve cari açık düşmeye başlamıştır. Ülke olarak karşılaştığımız bütün bu sorunların karşısında, üretim ekonomisinin konuşulur hale gelmesi de esas sevindirici olandır’’ ifadelerini kullandı.

‘‘BİR ŞANSIMIZ DAHA VAR’’

2019 Yılı beklentilerinden bahseden MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Yıldız; ‘‘ Bütün iyi göstergelere ve dengeleme çalışmalarına rağmen, 2019 yılına yüksek sayılacak bir enflasyon oranıyla girmekteyiz. Fakat bu durumu aşabilmek adına bir şansımız var. Çünkü, ülkemizin 2023 hedeflerinin yer aldığı 11. Beş Yıllık Kalkınma Planı 2019 yılında işleme girecek. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için 11. Kalkınma Planı’nın kalıcı çözümler getireceğine inanmaktayız. Dijital dönüşümün ve veri devriminin tamamlanması, inovasyon ve teknoloji süreçlerinin rekabete katkı sunduğu, orta gelir tuzağından çıkacağımız, beceri yoğun (start up) uygulamalarının çoğalacağı, önemli başlıklarda yol haritasının belirlendiği ve çok daha stratejik adımların atılacağı bir yıl olması temennisindeyiz. Ülkemizin yeni ihracat rekorlarına imza atacağı bir yıl olması adına, biz Balıkesir MÜSİAD olarak sorumluluk bilinci yüksek bir şekilde üzerimize düşeni yapmaya 2019 senesinde de devam edeceğiz’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu