GündemTürkiye Gündemi

Navigasyon Faciası ! 4 Ölü 3 Yaralı

Navigasyon Faciası ! 4 Ölü 3 Yaralı. Aile navigasyonun yanlış yönlendirmesi sonucu kullanılmayan yola girdi. Araç karşılarına çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yaptı. araç, uçurumdan düştü.

 

Navigasyon Faciasi 4 Olu 3 Yarali

 

Yolu Şaşırdılar

Navigasyon Faciası ! 4 Ölü 3 Yaralı. Edinilen bilgiye göre, kaza Adana Tufanbeyli ilçesine bağlı Ağdaşalağı Yaylası mevkiinde meydana geldi. Sürücüsünün ismi ve plakası henüz belli değil. Aracın içerisinde 7 kişinin bulunduğu otomobil, Kayseri’den Adana’nın Saimbeyli ilçesine doğru yola çıktı. Aile Tufanbeyli ilçesine geldiklerinden yolu şaşırdı. İddiaya göre, navigasyonun yanlış yönlendirmesi sonucu kullanılmayan bir yola girdi.

 

Navigasyon Faciasi 4 Olu 3 Yarali 1

 

2’si Çocuk 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Burada karşılarına çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil, uçurumdan düştü. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar 112 acil çağrı merkezi arayarak bilgi verdi. Kaza yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. İHA’nın edindiği bilgiye göre olay yerine gelen sağlık ekipleri ikiz kardeşler Ayşe Tokalı ve Elif Yağmur (43)’un, Ayşe Tokalı’nın 8 yaşındaki kızı Ravza Nur Tokalı’nın hayatını kaybettiğini belirledi.

 

Navigasyon Faciasi 4 Olu 3 Yarali 2

 

Hastanede Hayata Gözlerini Yumdu

Ayrıca ekipler, Fatma Rana Yağmur, Rabia Nur Tokalı (12) ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi de hastaneye götürdü. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Rabia Nur Tokalı hayatını kaybetti Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Navigasyon Nedir?

Navigasyon, Türkçeye seyir ya da seyrüsefer olarak çevriliyor. Ancak birçok teknolojik terim gibi bu kelime de Türkçeleşmiş bir kelime olarak dilimize “Yol Kılavuzu” anlamında girmiştir.

Navigasyon Nedir? – Ne İşe Yarar?

Navigasyon, gidilecek adrese en kısa ve hızlı şekilde ulaşmamızı sağlayan sistemdir. Böylece bir adrese daha önce hiç gitmemiş olsak bile adres sormadan, kaybolmadan rahatlıkla ulaşabiliriz.

Navigasyon sistemi gidilecek yönü hem ekranda harita şeklinde hem de sesli olarak komutlar ile söyler.

Gidilecek yönü kaçırılması durumunda ise tekrar hesaplama yaparak konumunuza göre en güncel rotayı verir.

Özetle, navigasyon’u, bir noktadan başka bir noktaya gitmek için en uygun yolu bulan uygulama olarak tarif edebiliriz.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu