GündemSiyaset

NE ZAMAN UÇACAĞIZ?

Balıkesir CHP Milletvetvekili Dr.Fikret Şahin, Balıkesir Havaalanı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. CHP İl binası toplantı salonunda yapılan açıklamaya İl Başkanı Serkan Sarı ve Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli’de katıldı.

 

CHP Milletvekili Fikret Şahin, Ekim ayının 2019 yılında Plan ve bütçe komisyonunda Ulaştırma Bakanlığı’nın görüşmeleri esnasında Balıkesir merkez havalimanının ne zaman açılacağını Bakan bey’e sordum diyerek yaşanan gelişmeleri aktardı. Şahin, “ Havaalanının adının da Kuvayi Milli olması konusunu da dileğimizi iletmiştik. O zaman yılbaşında hizmete gireceğini ifade etmişti. Fakat yılbaşı geçti ve hala Havaalanında bir çalışma, tarifeli sefer ve benzeri çalışmalar yok. Bunun üzerine 16 Haziran 2020 tarihinde geçtiğimiz ay Ulaştırma Bakanlığına bir soru önergesi sundum. Havaalanı ne zaman açılacak? 21 Temmuzda bir cevap geldi. Merkez Havalimanı inşaatları 10 Şubat itibarı ile bitmiş ve uçuşlara cevap verebilecek niteliğe gelmiş. Uçuş takvimine ne zaman edilecek sorusuna ise bölgenin yolcu potansiyelinin havayolu yolcu şirketlerince tespit edilmekte olduğu cevabı verildi. Kısacası potansiyel varsa bu bizim dışımızda. Potansiyel varsa havayolu şirketi belirler ve uçuş yapar manasında cevap aldık. Burada üzücü olan şu; 2016 yılında inşaatı başlıyor.2019 yılında bitmesi planlanıyor. Bütçesi 57 milyon 850 bin lira olarak hesaplanmış 2019 yılına sarktığı için 76 milyon 521 bin lira maliyeti artmış. Geldiğimiz tarihe kadar Havaalanı her şeyi ile hazır ancak faal değil. Yolcu potansiyeli yok denilerek bu yatırım bekletiliyor. Bu bizim yüreğimizi sızlatıyor. Balıkesir bizim için değerlidir. Yatırımları elbette isteriz ancak yapılan yatırımın boşa gitmemesi isteğimizdir. Dedi. Şahin yaptığı konuşmada, “Uçuşların gerçekleştirilebilmesi için Havaalanının çalıştırılmasını talep ediyoruz Teşvik edilmesi gerekliliğini dile getiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

ŞAHİN “İKTİDAR PARTİSİNİN MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

 

Fikret Şahin “240 Milyonluk yatırım var alınan para asgari ücret dahi değil 2 bin lira iktidar milletvekillerini göreve davet ediyorum. Son dönemlerde vakalarda artışlar var. Hastanenin bir an önce yapılmasının da önemli olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Mevcut iktidarın yetkililerine sizin vasıtanızla da soralım Havaalanlarına biner yatalı hastane yapıldı. Sağlık Turizmi açısından kullanılacağı söylenerek kısa sürede yapıldı bu hastaneler şuan ne fonksiyon görüyor? Bu hastanelerden haber yok? Buralara harcanan paraların bir kısmı aktarılsaydı da Balıkesir’in ihtiyacı olan Balıkesir Devlet Hastanesi’nin ek binasını tamamlamış olsaydık”.

 

Potansiyel Yok Denilerek Hizmet Verilmiyor O Halde Bu Yatırım Niye Yapıldı?

 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin , “Bir diğer yatırımı yapılan 400 yataklı ek bina. Balıkesir Merkezdeki Devlet Hastanesi ek binası.240 milyonluk bir yatırım bedeli var.2020 yılında 240 milyonluk yatırıma karşılık Balıkesir’in aldığı 2bin lira bir para. Asgari ücret dahi değil. Eğer ki havaalanını, ‘potansiyel yok’ diyerek çalıştırmayacaksanız, bu yatırımı boşa yapmışsınız ve parayı boşa harcamışsınız. Gerekirse o parayı hastaneye harcar Balıkesir halkının ihtiyacını karşılayabilirdik. Mevcut iktidarın yatırımları yaparken fizibilite yaparak doğru yatırımlar yapmasının önemini dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

“İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları göz önünde bulundurularak uçuşların şuan olmaması kabul edilebilir ancak teşvikle birlikte atılacak adımların bu yatırımları aktif hale getirecek şekilde değerlendirilmesi son derece önemlidir”

 

Atamalar Yapılırken Sicile Dikkat

 

Balıkesir’de Sağlık alanında yapılacak olan atamaların Balıkesir’in adını taşıyabilecek güzellikte olması ve adını lekeleyen isimlerden seçilmemesi uyarısında bulunan CHP’li vekil Şahin, “Hakkında FETÖ nedeniyle emniyette soruşturması olan kişilerin birtakım kurumlara yetkili olarak atandıklarını duyuyorum. Buna dikkat etmeleri gerektiğini sizin vasıtanızla ileteyim. Balıkesir’de sağlık alanında ataması yapılacak kişilerin geçmişi ve liyakati olan isimlerden olması önemli.”dedi. Öte yandan Balıkesir’de pandemi süreci ile ilgili olarak ta değerlendirme yapan Şahin, “ hastanelerde yatacak yatak sayıları, yoğun bakım servisleri ile ilgilide duyumlarım var. Bakanlığın istatistikleri de güvenliğini yitirmiş durumda. Son 14 günde takip edilen tespit edilen vaka sayısı ile son 14 günde takip edilen tedavi edilen hasta sayısının eşit olması gerekirken tanı sayısı fazla takip sayısı az istatistiki olarak çelişen veriler var ki buda güvenirliliğin olmadığına işaret ediyor” dedi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu