Gündem

Nüfusta Mesai Saatleri Uzatıldı

NÜFUSTA MESAİ SAATLERİ UZATILDI

 

Hepimizi yakından ilgilendiren yeni çipli kimlik kartlarının eskileriyle değiştirilmesiyle ilgili olarak; Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık  Müdürü Reis Demir, Gazetemiz Büyükşehir MERHABA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

 

Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık  Müdürü Reis Demir, Yeni çipli kimlik kartlarına başvurular ile ilgili yaşanan yoğunluk nedeniyle mesai saatlerinde yeni düzenlemelere gittiklerini söyledi. Vatandaşların herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamaları adına, hafta içi mesailerinin saat 19.00’a kadar uzatıldığını ifade eden Demir; “Hafta sonları ise  sabah 09.00 ile 14.00 arasında da vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz” dedi.

 

Haftasonu da Açık

Yeni kimlik kartı başvurularındaki yoğunluk nedeniyle mesai saatlerinde değişiklik yapıldığını belirten Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık  Müdürü Reis Demir,  ‘’2017 Yılı başından itibaren TC kimlik Kartı projesi uygulamasına  yurt genelinde başladık. Balıkesir’de de vatandaşların nüfus cüzdanlarının yenilenmesine olan ilgileri hayli yoğun. Balıkesir İl Nüfus Müdürlüğü olarak tüm personelimizle, özveri ile görev yapıyoruz.  Yoğunluğu biraz rahatlatmak adına İçişleri Bakanlığımız tarafından mesailerimiz uzatıldı. Hafta içinde akşam 19’00 a kadar mesailerimiz devam edecek. Hafta sonu ise, İl Nüfus Müdürlüğümüz sabah 9.00 öğlen 14.00 arasında açık olacaktır. Vatandaşlarımızın aceleci davranmasına gerek yok. Vatandaşlarımızın ellerindeki nüfus cüzdanlarının hala geçerliliği var. Nüfus cüzdanı yenileme işlemlerine3 ya da 4 yıl daha devam edilecek. Türkiye genelinde 970 ilçede bu işlemler gerçekleşmeye devam ediyor.’ dedi.

 

Üniversite Sınavı Öncesi Yoğunluk Arttı

Üniversiteye girecek olan öğrencilerin yoğunluğu arttırdığını söyleyen Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık  Müdürü Reis Demir; “Öğrencilerimizin Mart ayında ÖSYM sınavı olması nedeniyle, yeni kimlik kartlarına başvurularda ciddi bir yoğunluk söz konusu. ÖSYM  Başkanlığı, öğrenci kimliklerinde yeni fotoğraf istediği için, öğrencilerin yeni kimlik kartları için biyometrik fotoğraf çektirmeleri gerekiyor.  Yeni  kimliklerine kavuşmak isteyen öğrencilerimiz, Mart ayına kadar kimlik yenileme işlemlerini yaptırabilecekler‘’dedi.

 

Yeni kimlik başvurularına Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi, Balıkesir’de de ilginin yoğun olduğunu söyleyen Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir, sistemdeki yavaşlamanın ise yaşanan bu yoğunluktan kaynaklandığını dile getirdi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu