YaşamGündemİlçe HaberleriMagazinÖzel Haberler

Oda Başkanının İnanılmaz Hikayesi 

Balıkesir’de Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklere, Balıkesir Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Yıldız’ın söyledikleri damga vurdu. Hasan Yıldız’ın 12 yaşında Balıkesir’e ilk geldiği zaman yaşadıklarını anlatması tüm dinleyenlerde oldukça çarpıcı bir etki bıraktı.

Açım, Param Var Ama!..

Ahilik Haftası nedeniyle İbrahim Bodur Meslek Eğitim Merkezinde konuşan Yıldız, kendi yaşam hikayesinden öyle bir anekdot verdi ki, salonda herkesin adeta nefesi kesildi. İşte Hasan Yıldız’ın bizzat kendi hayatından verdiği çarpıcı Anekdot;

Oda Başkanının İnanılmaz Hikayesi

“Bugünün çırakları, kalfaları, yarının iş insanları, tüccarı ve zanaatkârları olacak. Ben Dursunbey’den Balıkesir’e ilk gediğinde 12 yaşındaydım. O tarihlerde burada kimsem yoktu. Akşamdı ve ışıklara doğru yürüyordum. Açtım, harçlığım var, ama lokantaya nasıl girilir? Yemek nasıl sipariş edilir ve ne kadar para ödemem gerekir? Hiçbir şey bilmiyordum.

Oda Başkanının İnanılmaz Hikayesi

Çırak Alınacak Yazıyor Ama Altında Öyle Bir Yazı Var ki!

O ışıklara doğru yaklaşıyorum sonra dönüyorum yeniden ışıklara doğru gidiyorum bu bir süre böyle sürdü. Sonra, lokantanın camının birinde bir yazı okudum. “Çırak alınacaktır” diye yazıyordu. Altında da bir yazı daha var Dursunbeyli olmamak şartı ile…

Oda Başkanının İnanılmaz Hikayesi

Çok Kızdım Çok Üzüldüm Ama!

Bana hayat o gün bir kırbaç oldu. Çok kızdım ve üzüldüm. Fakat ne oldu? Ama o yazıyı iyi ki yazmış adam. Bir hırsla ve azimle lokantacılık sektörünü tercih ettim. Bir bulaşıkçı olarak işe başladım. Yıllarca sektörün her kademesinde yer aldım. Bu sektörün Balıkesir’de ki bugün tek anayasal yetkilisiyim. Hayatta başarmanın 3 hali var. Birincisi önce isteyeceksiniz, ikincisi İstikrarlı olacaksınız ve son olarak İnatçı olacaksınız. Benim geldiğim noktaya bakarsanız sonuç ortada. Bu üç konuda kararlı olursanız başaramayacağınız hiçbir şey yok.

Haber: M. Can Akyürek – Oda Başkanının İnanılmaz Hikayesi

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu