GündemEğitim

Öğrenciler son kez 3 ay tatile çıktı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ayaş ilçesindeki Bünyamin İlkokulu’nda “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni”ne katıldı. 18 milyon öğrenci bugün karnesini alarak yaz tatiline çıktı. Yeni öğretim yılından itibaren yeni sisteme geçilecek eğitimde, öğrenciler gelecek yıllarda 3 ay gibi uzun bir tatil yerine ara tatiller yaparak daha kısa bir yaz tatili yapacaklar. Bu nedenle öğrenciler son kez 3 aylık tatile çıkmış oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere karneleriyle birlikte verilen sosyal etkinlik belgesiyle, çocukların sadece akademik notlar üzerinden değil sosyal faaliyetleri ve becerileri açısından da değerlendirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Selçuk, Ayaş ilçesindeki Bünyamin İlkokulu’nda “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni”ne katıldı. Bakan Selçuk’a Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ve diğer bakanlık bürokratları eşlik etti.

Okullarda karne heyecanı

Okula gelişinde öğrencilerle sohbet eden, öğrencilerin seğmen gösterisini izleyen Selçuk, 2. sınıf öğrencilerinin karnelerini dağıttı.

Karne gününün çocukların yıl boyunca yaptığı birçok faaliyetin değerlendirildiği, geleceğe hazırlandığı bir gün olduğunu dile getiren Selçuk, karnelerini verdiği öğrencileri tek tek tebrik etti.

Selçuk, karnenin yanında sosyal etkinlik belgeleri ile velilere yönelik yaz etkinlik tavsiyelerinin yer aldığı listenin yer aldığına dikkati çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu