GündemEğitim

Okullar Ne Zaman Kapanıyor?

Okullar Ne Zaman Kapanıyor?

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitim döneminin sona ereceği tarihi açıkladı. Aileler tatil planlamasını ikinci dönemin sona ereceği tarihe göre yapıyor. . Milli Eğitim Bakanlığı, deprem sebebiyle öğrencilerin öğrenme kayıplarını giderebilmek için harekete geçti ve telafi programını duyurdu. Peki Okullar Haziran’da mı, ne zaman kapanacak?

 

Adasda

 

Okulların kapanmasıyla beraber öğrenciler en uzun soluklu tatil olarak bilinen yaz tatiline gidecek. Bu sebeple okulların kapanış tarihi, merak edilen konulardan birisi oldu.

 

Add 2

 

Kahramanmaraş’ta  deprem sebebi ile okullarda eğitime iki hafta  ara verildi. Bu nedenle Okulların kapanışı normal tarihinden farklı bir tarihte olacak.  Bununla birlikte MEB 1-10 Haziran’da telafi eğitimi yapacağını açıkladı. Peki okullar ne zaman kapanıyor. Bakan Mahmut Özer şu açıklamayı yaptı;  “16 Haziran’da okullar kapanıyor, uzatma yapmadık.” ifadelerini kullandı.

 

Asdasda

 

Bakanlık ikinci dönemin sona ereceği tarihlerde değişik yapmadı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında son zil 16 Haziran cuma günü çalacak ve yaz tatili başlayacak. Telafi eğitimi deprem bölgesinde olan öğrenciler için.  Üstelik ve zorunlu olmayacak.

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sonrası  telafi eğitimi programını açıkladı . Depremden etkilenen 10 il (Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Elazığ) için telafi programı da hazır. Telafi eğitimi zorunlu değil. İsteyen ailelerin öğrencileri, telafi programları da var.

Gazete Merhaba

 

 

İnstagram hesabımızıda takip edebilirsiniz

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu