GündemSiyasetTürkiye Gündemi

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TEKLİFİ

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Kurultayı Kılıçdaroğlu’nun toplamasını teklif ettim. Kılıçdaroğlu’nun onursal başkan olabileceğini belirttim” dedi.

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından çok önemli açıklamalarda bulundu. İnce, “Sayın Genel Başkan’a büyük bir devlet adamlığı yaptığını İYİ Parti’ye 15 vekil gönderdiğini, rakip olan beni aday göstererek devlet adamlığı yaptığını, bunu devam ettirmesi gerektiğini söyledim. Kendisine benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal başkan olabileceğini, bu çalışmaları onursal başkan olarak sürdürebileceğini, benim de partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğimi söyledim. Kendisi bir yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu ile bir kurultay yarışı içine girmeyeceğim” dedi.

HAYIR DENİRSE ÖRGÜT KENDİSİ ÇÖZER

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 26. Dönem Milletvekilliğini devretti. Muharrem İnce kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.İnce, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin detaylarını anlattı. İnce, Kılıçdaroğlu’na ‘onursal başkan ol’ teklifi ilettiğini söyledi.İnce şu ifadeleri kullandı:“Olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini söyledim.NTV ‘nin haberine göre Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi ama benden bir teklif gitti. Gizlim saklım yok. Genel başkana büyük bir devlet adamlığı yaptığını, kendisine rakip olmuş birini aday yaparak müthiş, milletin gönlünde taht kurduğunu, bunun devam etmesi gerektiğini, kendisi ile bir rekabet içinde olmak istemediğimi, ama milletin de bir umudu var bunu kaybetmememiz gerektiğini, kendisi isterse, olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini, böyle bir teklifte bulundum. ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ demedi. Kılıçdaroğlu teklifime ‘hayır’ derse örgüt kendisi çözer”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu