GündemÖzel Haberler

Onların da hakkı

En fazla roman vatandaşın yaşadığı mahallelerden biri olan Gümüşçeşme Mahallesi Muhtarı Muammer Özkorkmaz, Büyükşehir MERHABA’ya yaptığı açıklamalarda roman vatandaşların ve mahalle sakinlerinin isteklerini dile getirdi.

 

 

‘Şehiriçi Ulaşım Rahatlayacak’

 

Balıkesir’de gelişimin ulaşım alanında da önemli şekilde devam ettiğini söyleyen Gümüşçeşme Mahalle Muhtarı Muammer Özkorkmaz, ‘Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkililer yaklaşık elli yıllık plan ve projeler yapıyorlar. Şehir içi yollarını rahatlatmak için alternatifler yaratıyorlar. Şehri bütünleştirmek için yaptıkları bu çalışmalardan biz de oldukça mutluyuz. Şimdi bu yolları düzenlemek için de iki yeni yol açılacak. Birisi Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ve Kepsut Caddesi’nden geçip 1’nci ve 2’nci Gündoğan Mahallesin arasından geçen çevre yolu tarafı. Bu yol Bahçelievler, Plevne’yi de geçip Adliye’ye geçecek. Bu yol Gümüşçeşme’ye de diğer mahallelere de önemli bir katkı sağlayacak. Bu yolun açılmasına karşın roman vatandaşlarımızın evleri de o taraftaydı. Yani o evlerde yolun yapılmasını engelliyordu’ ifadelerini kullandı.

 

‘Belediyenin Büyük Bir Hediyesi’

 

Roman vatandaşlar için Gündoğan Mahallesi’nde yapılan evleri oldukça beğendiğini söyleyen Gümüşçeşme Mahalle Muhtarı Muammer Özkorkmaz, ‘‘Zaten miladını doldurmuş, eski ve yaşanamaz durumdaki bu evleri alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, roman vatandaşlara öyle güzel evler yaptılar ki. Bu büyük bir iyilik. Roman vatandaşlarımız da gülerek, oynayarak kutladılar. Öyle güzel yapılmış evleri kim istemez ki? Geniş avluları var. En fazla iki katlı ve konforlu. Evler,  roman kardeşlerimizin yaşayacağı şekilde dizayn edilmiş. Mesela şimdi yüksek katlı evler olsaymış oralarda oturamazlardı. Rahat da edemezlerdi. Şimdi bizim vatandaşlarımız da istiyorlar’ ifadelerini kullandı.

 

‘Biz de insanız’

 

Gümüşçeşme Mahallesi’ndeki roman vatandaşların da aynı evlerden istediğini söyleyen Muhtar Özkorkmaz, ‘Bizim mahallemizde oturan vatandaşlarımız da istiyorlar ama Gümüşçeşme’nin durumu onlara benzemiyor. Bizim mahallemizde de çok fazla roman vatandaşımız var. Onların da evleri, yerleri var ama bizim tarafa olan yatırımın daha büyük olması lazım. Toptancı halinin oradan kalkıp çocuklara oyun alanı olması lazım. Bizim mahallemizin çevresinde Marangozlar sitesi var. Gelen mahalle sakinleri bana soruyor. Benim de hiç haberim olmadığını söylüyorum. Olmaz da zaten. Biz Büyükşehrin işine karışamayız. Fakat oldukça iyi. Onlara da değer veriliyor. Öyle de olması lazım. Çünkü onlar da insan. Onların da konforlu yaşaması lazım. Ben memleket, millet için olanı severim’ ifadelerini kullandı.

 

‘Logarlardan Koku Geliyor’

 

Mahallelerinde logarlardan gelen koku ve su taşkınlarına çözüm isteyen Gümüşçeşme Mahalle Muhtarı Muammer Özkorkmaz, ‘Bizim mahallemizde roman vatandaşlarımızın yaşadığı bölgelerdeki logarlardan inanılmaz koku geliyor. Lağımlarımız çok çabuk doluyor. Sıkıntılarımız bunlar bizim. BASKİ’den kanal temizlemelerinin sık sık yapılması lazım. Gerçi insanlarımızda da yanlışlar var. Onlar da doğru kullanıp her şeyi lavabolara giderlere atmalılar. Merhaba Haber Merkezi

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu