Gündem

Doğuran Kadının Yanında

Anne ve bebek ölümleri ile  Sezaryen ve prematüre doğumların azaltılmasında önem taşıyan ebeler bu hafta boyunca gündemde olacak.

 

 

Her yıl,  21-28 Nisan Ulusal Ebelik Haftası ve 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü’nü kutlanıyor. İnsanlığın varoluşuna kadar dayanan ve tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik mesleğin, anne adaylarının hamilelik döneminde gebeliğe hazırlık eğitimlerini gerçekleştirme, anneliğe hazırlık programlarının uygulanmasında rol oynama, loğusalık döneminde ise anne ve bebek sağlığını koruyarak bakımını gerçekleştirme gibi önemli bir görevi bulunuyor.

 

EBELER HAFTASI

 

Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Refik Budak 21 – 28 Nisan Ebeler Haftası nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, ‘  İnsan merkezli bir yaklaşımla, birey ve toplum sağlığını korumak ve geliştirmek için sunulan sağlık hizmetlerinde; doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında, anne ve bebeğin doğum öncesi ve sonrası bakım hizmetini veren, kadın sağlığı,  ana – çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte, koruyucu tedbirler, tıbbi önlemlerin alınması ve gerekli hallerde acil önlemlerin alınması hizmetlerini de yürüten ebelerimiz; vatanımızın her köşesinde oldukça önemli kutsal bir görev ifa etmektedirler. Bu kapsamda ülkemizde anne ve bebek ölümleri ile sezaryen ve prematüre doğumları azaltmak için de ebelere her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.’ denildi.

 

   

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu