Gündemİlçe Haberleri

Orduevleri Restore Ediliyor

Balıkesir'in tarihi dokusunu koruma ve şehrin merkezini yeniden canlandırma hedefleri doğrultusunda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz liderliğinde önemli bir proje hayata geçiriliyor.

Orduevleri Restore Ediliyor

Orduevleri Restore Ediliyor 1
Orduevleri Restore Ediliyor

Kent Meydanına Müze

Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak ve ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanımına açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak kent meydanına kazandırılacak.

Tarihi Proje Hayata Geçecek

Başkan Yücel Yılmaz, gece gündüz demeden Balıkesir için çalışan ve 5 yıllık dönemde şehrin çehresini aydınlatan bir lider olarak, tarihi bir projeyi hayata geçiriyor. “Koruma Amaçlı Balıkesir Kent Meydanı Düzenlemesi” adını taşıyan bu proje, Balıkesir’in siluetini ortaya çıkarırken aynı zamanda modern, nitelikli, konforlu ve işlevsel alanlarla vatandaşların kullanımına açık olacak.

Modern Dokunuşla Yeniden Şekillenecek

Balıkesirlilerin uzun yıllardır hayalini kurduğu toplu taşıma merkezinden Orduevlerini, belediye binasını, Şeyh Lütfullah Camisi ve çevresini içine alan bölge, şehrin tarihi siluetini ortaya çıkaracak ve aynı zamanda modern bir dokunuşla yeniden şekillenecek. Başkan Yücel Yılmaz, bu tarihi proje kapsamında Balıkesir Orduevlerini müze ve sanat merkezine dönüştürmek üzere Milli Savunma Bakanlığı ile iş birliği içinde protokol imzaladı.

Geçici Olarak Onhann Otel Kullanacak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yücel Yılmaz, “Koruma Amaçlı Balıkesir Kent Meydanı Düzenlemesi” adlı projenin Balıkesir için son derece önemli olduğunu belirterek, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Milli Savunma Bakanlığı arasında tescilli 2 bina artık Balıkesir Büyükşehir Belediyesi uhdesinde şehre hizmet vermeye başlayacak” dedi. Orduevi olarak hizmet veren tesislerin yerine geçici olarak Onhann Otel’in kullanılacağını ve daha sonra modern bir Orduevi inşa edileceğini ifade eden Yılmaz, bu adımın Balıkesir’in tarihi dokusuna önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Yılmaz ayrıca, bu tarihi imzanın altında başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Milli Savunma Bakanı’na teşekkürlerini ileterek, “Balıkesir Kent Meydanı’na, Balıkesir tarihi dokusuna çok önemli bir dokunuş yapıldı” diye konuştu.

Haber: Bülten

Orduevleri Restore Ediliyor

Büyükşehir, Manyas Barajı Sulama Bölgesi’ni bakıma aldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu