Gündemİlçe Haberleri

Örtüaltı Tarımda Balıkesir Merkez Olma Yolunda

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, teknolojik seralarda yapılan çilek üretimi, bölge ekonomisine katkı sağlamak ve dünya pazarında Balıkesir markasıyla yer almak adına önemli bir adım attı.

Örtüaltı Tarımda Balıkesir Merkez Olma Yolunda

Ortualti Tarimda Balikesir Merkez Olma Yolunda 1
Örtüaltı Tarımda Balıkesir Merkez Olma Yolunda

Balıkesir Dünya Pazarına Açılıyor

Edremit İlçesi’nde bir sene önce başlatılan kurulum çalışmalarının ardından, 11.000 m2’lik alanda topraksız tarım yöntemiyle teknolojik seralarda çilek üretimi başarıyla gerçekleştirildi. Yenilikçi tarım uygulamalarıyla desteklenen çilek üretimi, gelir getirici ürünler arasında öne çıkarak bölge ekonomisine katma değer sağlıyor. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünya pazarında Balıkesir markasıyla yer alması planlanan topraksız tarımla üretilen çilekler, bölgenin tarım potansiyelini ve teknolojik altyapısını gözler önüne seriyor.

Ortualti Tarimda Balikesir Merkez Olma Yolunda 2

Balıkesir Sera Üretimi Merkezi Olma Yolunda

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, hasat çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, Gönen’den Edremit’e, Sındırgı’dan Kepsut’a kadar her ilçede seracılık faaliyetlerinin gelişerek arttığını ve Balıkesir’in sera üretiminin merkezi olma yolunda önemli bir adım attığını belirtti. Programa, İl Müdürü Erkan Alkan’ın yanı sıra Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Şube Müdürü Kutfettin Deper, İlçe Müdürü Sabriye Akçay, teknik personeller ve işletme yetkilileri de katıldı.

Ortualti Tarimda Balikesir Merkez Olma Yolunda 3

Haber: Bülten

Edremit’te Jeotermal Seralar İçin Adım Atıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu