EkonomiGündem

Türkiye Hizmet İhracatında 100 Milyar Dolar Barajını Aştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hizmet ihracatında tarihi bir dönemeç yaşandığını duyurarak, ilk defa hizmet ihracatının 100 milyar dolar seviyesine ulaştığını açıkladı.

Türkiye Hizmet İhracatında 100 Milyar Dolar Barajını Aştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hizmet ihracatında tarihi bir dönemeç yaşandığını duyurarak, ilk defa hizmet ihracatının 100 milyar dolar seviyesine ulaştığını açıkladı. Bolat, bu başarının yanı sıra 2023’ün ikinci yarısında dış ticaret açığındaki düşüşün ve cari işlemler hesabında önemli bir iyileşmenin yaşandığını ifade etti.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aralık ayı cari işlemler hesabı verilerine dair değerlendirmelerde bulundu. Aralık ayında cari işlemler açığının yüzde 65,2 oranında azalarak 2,1 milyar dolara gerilediğini belirtti. 2023 yılının tamamında ise cari işlemler açığının yüzde 8 azalarak 45,2 milyar dolara düştüğünü hatırlattı.

Hizmet ihracatındaki bu önemli başarının yanı sıra, seyahat gelirlerinde de rekor bir artış yaşandığını vurgulayan Bakan Bolat, hizmetler altında yer alan seyahat gelirlerinin 48 milyar dolara ulaşarak rekorunu yenilediğini bildirdi.

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak, mal ve hizmet ihracatını artırmak için uygulanan stratejiler ve sunulan desteklerin yanı sıra yerli üreticileri korumaya yönelik ithalat politikalarıyla cari işlemler hesabında izlenen olumlu eğilimin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Türkiye ekonomisini daha rekabetçi ve güçlü bir konuma taşımak için çeşitli politikaların uygulandığını ve makroekonomik istikrarın güçlendirilmesinin sürdürüldüğünü ifade etti.

 

 

AA

Bakan Şimşek Finansal Okuryazarlık Önemine Dikkat Çekti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu