Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

OSB Genişleme Planları: 58 Yeni Fabrika ve 10 Bin İstihdam

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mesut Eray'dan Arıtma Tesisi ve OSB'de yürülen çalışmaları değerlendirdi.

OSB Genişleme Planları: 58 Yeni Fabrika ve 10 Bin İstihdam

Osb Genisleme Planlari 58 Yeni Fabrika Ve 10 Bin Istihdam 1
Osb Genişleme Planları: 58 Yeni Fabrika Ve 10 Bin İstihdam

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mesut Eray sanayi bölgesindeki çalışmaları değerlendirdi. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin her geçen gün büyüdüğünü, geliştiğini ve adeta kabuğuna sığmadığını söyleyen Müdür Eray kısa süre içerisinde 58 fabrikanın daha dumanlarının tüteceğini ve 10 bin kişinin daha istihdam edileceğini aktardı.

Osb Genisleme Planlari 58 Yeni Fabrika Ve 10 Bin Istihdam 2
Osb Genişleme Planları: 58 Yeni Fabrika Ve 10 Bin İstihdam

“Genişleme sürecini 3 etaptan oluşturduk”

Güçlü sanayi ve güçlü şehir profili ile yola devam ettiklerini belirten Eray “2019 yılından itibaren OSB’de mevcut alanlarımızı doldurduktan sonra genişleme sürecine başladık ve biz bunu 3 etaptan oluşturduk. Birinci genişleme etabı parsel ve tesviye işlemleriydi ve bu çalışmaya 4 Haziran 2021 tarihinde başladık ve 6 ay içerisinde 48 adet parseli tahsis ettik. İkinci genişleme etapta da kamulaştırma işlemlerini eş zamanlı sürdürdük, burada da parsel tesviye işlemleri devam ediyor. Üçüncü etapta 10 adet parselimizin tahsisini yaptık ve kısa sürede 58 fabrika OSB’de hizmetine başlayacak, bu da 10 bin istihdam demek. OSB Müdürlüğü olarak bu fabrikalara verdiğimiz hizmetin hem kalitesini hem de kapasitesini arttırmamız gerekiyordu, bu doğrultuda 2019 yılından itibaren arıtma tesisi konusuna ağırlık verdik.” dedi.

Osb Genisleme Planlari 58 Yeni Fabrika Ve 10 Bin Istihdam 3
Osb Genişleme Planları: 58 Yeni Fabrika Ve 10 Bin İstihdam

“İleri teknoloji arıtma tesisimiz var”

Sözlerine “OSB’de 3300 m3 gün kapasiteli arıtma tesisimizin yetmeyeceğini düşünerek 10 bin m3 gün kapasiteli projenin planlamasını yaptık. Bu projemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabul gördü. Bakanlık tarafından ihale yapıldı ve yüklenici firma 2021 yılında arıtma tesisi inşaatını 2022 yılında bitirdi ve arıtma devreye girdi. Bu arıtma tesisi ileri teknoloji bir arıtma tesisi, fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma yapılmakta. Biz bu arıtma tesisine iki özellik daha ekledik.

Bunlardan bir tanesi çıkış suyunun arıtılarak tekrardan fabrikaların proseslerinde gri su olarak kullanılması, ikincisi arıtma suyu çıkışlarındaki çamurların termal kurutma sistemi yönetimi ile kurutularak çimento fabrikalarına gönderilmesini sağladık. Bu iki özellik ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Arıtma tesisinde sürekli izlenme yöntemi eklendi ve bakanlık tarafından da sık sık kontrol edilmekte. Biz Cumhuriyetimizin 100. Yılında hem Balıkesir’e hem de ülkemize değer katmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın da orta vadeli ekonomik programda ifade ettiği gibi, istihdam, üretim ve ihracat noktasında hareket etmekteyiz. Bunları yaparken de çevreye duyarlı bir OSB, yeşil bir OSB olmak için adımlar atmaktayız” şeklinde devam etti.

Haber Merkezi

Marmara OSB’de 10 Bin Kişilik İstihdam

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu