EğitimGündem

ÖSYM’den Yeni Dönem: Yapay Zeka ve Dijital Sınavlar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM'nin yapay zeka kullanarak soru üreteceklerini ve değerlendirmeler yapacaklarını belirtti.

ÖSYM’den Yeni Dönem: Yapay Zeka ve Dijital Sınavlar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM’nin yapay zeka kullanarak soru üreteceklerini ve değerlendirmeler yapacaklarını belirtti. Ersoy, “Bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak.” dedi. ÖSYM Başkanı, bu yıl tüm sınav merkezlerinde uygulama yapacaklarını ve özellikle deprem bölgesinde adayların sorun yaşamaması için hassas bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

ÖSYM’de yapılan açıklamaya göre, Ersoy’un değerlendirmelerinin yapıldığı Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı’nda, uygulamada olan sınavlara ve yeni projelere ilişkin bilgiler verildi. Ersoy, çalışmaların adayların ihtiyaçlarına odaklandığını vurgulayarak, yapay zekanın aktif şekilde kullanılmasını hedeflediklerini belirtti. Yapay zeka uzmanlarından faydalanacaklarını söyleyen Ersoy, yapay zeka ile soru üreteceklerini ve bu alanda önemli adımlar atacaklarını ifade etti.

Ösym'Den Yeni Dönem: Yapay Zeka Ve Dijital Sınavlar

Dijital Sınavların Sayısı Artacak

Ersoy, elektronik sınav (e-sınav) olarak gerçekleştirdikleri yabancı dil sınavlarına iki yeni sınav daha eklediklerini ve bazı sınavları dijital ortamda gerçekleştirdiklerini belirtti. Ersoy, dijital sınavlara geçiş sürecinde çalışmaların devam ettiğini ve bu uygulamaların hem tasarrufu sağlayacağını hem de adaylara sınav sonuçlarını daha hızlı sunacağını dile getirdi.

Her Sınav Merkezinde Uygulama Yapılacak

ÖSYM Başkanı, bu yıl tüm sınav merkezlerinde uygulama yapılacağını ve özellikle deprem bölgesinde adayların sorun yaşamaması için hassas bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Geçen yılki depremlerin ardından deprem bölgesinde sınavlara giren adaylara destek verdiklerini ve tüm masraflarını devletin karşıladığını söyledi.

Ösym'Den Yeni Dönem: Yapay Zeka Ve Dijital Sınavlar

TR-YÖS Uluslararası Alanda Geçerliliğe Kavuşacak

Ersoy, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nı (TR-YÖS) 13 yıl aradan sonra geçen yıl iki kez gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Bu sınavın uluslararası alanda da geçerli olmasını hedeflediklerini belirten Ersoy, TR-YÖS’ün Türkiye’nin tanıtımında önemli bir faktör olduğunu ve uluslararası öğrenci kabulünü artırmak istediklerini dile getirdi.

Toplantıda, koordinatörlükler ve birimlerle yapılan toplantılarda uygulanacak sınavlar ve illerdeki durum ele alındı. ÖSYM Başkanı Ersoy’un yanı sıra danışma kurulu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, başkan yardımcıları, daire başkanları, koordinatörler, yurt dışı koordinatörleri ve kurum çalışanlarının katıldığı toplantıda, daha önceki sınavlar dikkate alınarak oluşturulan gündem maddeleri değerlendirildi.

Ösym'Den Yeni Dönem: Yapay Zeka Ve Dijital Sınavlar

 

 

AA

Balıkesir’in Genç Yeteneklerine Burs İmkanı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu