GündemTürkiye Gündemi

Otoyol Ve Köprü Zamları Ertelendi

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine dün yapılan açıklama ile zam kararı alınmıştı. Bugün gelen yeni açıklama ile bu karar ertelendi.

Otoyol Ve Köprü Zamları Ertelendi

Otoyol Ve Kopru Zamlari Ertelendi 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, otoyol ve köprü geçişlerine yapılan zamların Ocak 2024’e ertelendiği açıklandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu önemli gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Otoyol Ve Kopru Zamlari Ertelendi 2

Başkan Altun’un Paylaşımı

Başkan Altun, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim’den itibaren yapılan düzenleme, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Ocak 2024’e ertelenmiştir. 25 Ekim’de (bugün) alınan geçiş ücretlerindeki fark vatandaşlarımıza iade edilecektir.”

Duyurulan Zamlar

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) dün, otoyol ve köprü ücretlerine zam yapıldığını duyurmuştu. Ertelenen söz konusu zamlar, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri tek yön otomobil geçiş ücreti 8.50 TL’den 15 TL’ye yüzde 76.5 zam almıştı. Ayrıca, Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti yüzde 52.5 zamla 190 TL’den 290 TL’ye, Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ise yüzde 47.5 zamla 200 TL’den 295 TL’ye yükseltilmişti.

Ancak, bugün yapılan açıklama ile bu zamlar Ocak 2024’e ertelenmiş oldu. Bu gelişmeyle birlikte, 25 Ekim’de alınan fazladan ücretlerin vatandaşlara iade edileceği bildirildi.

Otoyol Ve Kopru Zamlari Ertelendi 3

Haber Merkezi

Köprüde Garip Olay! Kimse Ne Olduğunu Anlayamadı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu