GündemEkonomi

ÖZEN: “ÇİĞ SÜT FİYATINI REVİZE ETTİK”

Balıkesir Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Faruk Özen, süt sanayici firmaları ile bir araya gelerek çiğ süt fiyatını revize ettiklerini söyledi.

 

Bilindiği üzere Ulusal Süt Konseyinde sütün referans litre fiyatı 1,53 TL olarak açıklanmıştı diyen  HAYKOOP Başkanı Faruk Özen yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi;

“Piyasadaki arz talep dengesinin getirdiği koşullar süt fiyatının artması yönünde oldu. S. S. Balıkesir Hayvancılık Kooperatifleri Birliği olarak süt sattığımız süt sanayi firmaları ile bir araya gelerek 1 Şubat’tan itibaren süt fiyatının 1,63 TL olmasına karar verdik” dedi.

Başkan Özen yaptığı açıklamada; “Piyasa koşullarına göre hareket ettik. 2 yıl önce piyasalar çöktüğünde yine aynı firmalar ile bir araya gelerek fiyatı düşürmüştük. O gün öyle yapmak zorundaydık. Bugün ise yükselmesi gerekiyordu. Konsey fiyatının 10 kuruş üzerine çıkarak 1,63 TL belirledik. Şu anda Trakya, Çanakkale ve Balıkesir illerinde bu fiyat yerleşti. Üreticimiz için hayırlı olsun. Yılın her günü soğuk-sıcak demeden hayvancılık yapan çiftçilerimiz kazanmalı ki, üretim dışa bağımlılığımız azalıp bitsin” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu