Gündem

ÖZEN GÜVEN TAZELEDİ

Balıkesir Haykoop Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından yapılan seçimde Faruk Özen ve yönetim kurulu listesi seçimi kazanırken, Özen güven tazeledi.

 

Balıkesir Seçimli Genel Kurulu Altıntaşalr Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Yapılan genel kurulda yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu, ‘Faruk Özen-Atköy Koop, Hüseyin Kuzgun-Bigadiç Hamidiye Koop, Hüseyin Özcan-Kepsut Mahmudiye Koop, Şenol Uzan-Gökçeyazı Koop, Recep Uzunoğlu-Bigadiç Mecidiye’.

Özen ‘Kardeşlik Ortamında Bir Seçim’

Seçimlerde göreve yeniden getirildikleri için mutlu olduğunu söyleyen Başkan Faruk Özen, ‘BALIKESİR HAYKOOP seçimlerini yaptık. Kardeşçe, dostça, köylüye yakışır efendilik ortamında yapılan seçimlerde Bana ve yönetim kurulu arkadaşlarıma duydukları güveni 4 yıl daha görev vererek ispatlayan genel kurul delegelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun inşallah. Genel Kurulumuza teşrifleriyle bizleri onurlandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız  Edip Uğur’a, Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na, İvrindi Belediye Başkanımız Recai Baytar’a, DGRV Türkiye temsilcisi İfakat Gürkan hanıma, Tarım İl Müdür Vekili Kurtuluş Candan’a ve DSYB Başkanı M. Kemal Çakırca ve yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Uğur ’70 Milyonluk Destek Verdik’

Balıkesir’in Büyükşehir olmasından bu yana 3 yılda üreticiye toplam 70 milyon lira destek verdiklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ‘Balıkesir, Türkiye’yi besleyen il. Toplu seleksiyon makinesi, ilaçlama makinesi, taş toplama, arı üretimi, zeytin ilaçlama ile ilgili desteklerimiz kapsamında Büyükşehir olarak 3 yıl içinde üreticilerimize 70 milyon liralık destek verdik. Özel İdare zamanında alınmayan desteği biz kırsaldaki bütün çiftçimize verdik ve vermeye de devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

Kafaoğlu ‘Her Türlü Projede İşbirliğine Hazırız’

Şehir dışında olması nedeniyle toplantının ilerleyen saatlerine yetişen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘Sizler tarım ve hayvancılığın en önemli unsurlarısınız. Bir milletin tarımı ve hayvancılığı olmazsa temel ihtiyacımızı üreten ve üreticiyi koruyan ve çok önemli işler başararak kurum ve kuruluşların başındasınız. Kooperatifçilik olmazsa, bu üreticinin tek başına mücadele edip haklarını savunabileceği bir ortamda değiliz. Bütün dünyada dehşet bir rekabet var. Dehşet bir şekilde büyüklerden yana rol oynayan kapitalist bir dünyada yaşıyoruz. Burada bir örgüt olarak kooperatifler son derece önemli bir görev üstleniyorlar. Yaptığınız işi önemsiyoruz. Yaptığınız işi siz de severek yapın ve önemseyin. İnsanların ihtiyacı olan yeme, içme ihtiyacını karşılıyorsunuz. Balıkesir’de bu çok daha önemli. Balıkesir, tarım ve hayvancılık şehri. Balıkesir, Türkiye’yi doyuran il. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizlerle beraber yerel yönetimler olarak her türlü projeye imza atmaya hazırız. Ben de köylü çocuğuyum. Çobanlık yaptım. Çobanlık torbası taşıdım. O nedenle sizin sorunlarınızı biliyorum’ ifadelerini kullandı.

Gürkan ‘Hep Daha İyisini Hedefliyorlar’

Haykoop’un hep daha iyisini hedefleyerek yollarına devam ettiklerini söyleyen Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Türkiye Temsilcisi  İfakat Gürkan, ‘Genel kurula gelip böylesine yoğun bir katılım gösterdiğinizden dolayı hepinizi alkışlamak istiyorum. 1 Temmuz Birleşmiş Milletler’in aldığı karar doğrultusunda 1 Temmuz Dünya Kooperatifçiler Günüdür. İyi ki varsınız arkadaşlar. Biz Alman Kooperatifleri Konfederasyonu olarak geçen sene bir proje başlattık. Türk-Alman Kooperatifleri arasında bir işbirliği projesi. Bu işbirliği projesi kapsamında üç merkez birliğimiz var. Tarım-Koop, Köy-Koop ve Haykoop birliklerimiz. Bunun yanı sıra da bölge birliklerimiz var. Çanakkale Bölge Birliği, Balıkesir Haykoop Bölge Birliği, Denizli Haykoop ve Burdur Köykoop Bölge Birliğimiz var. Ama ben bu kadar genel kurul gezdim. Bu kadar çalışmaları bire bir yerinde de izledim. Hizmetlere, ortaklara götürülen hizmet ve çalışmalara iyice baktım. Haykoop’u alkışlamak istiyorum. Çünkü onlar sizler için çalışıyorlar. Faruk Başkan yönetimi ve ekibiyle birlikte üreticilere daha nasıl bir hizmet götürebilirim anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdürüyor’ şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu