GündemGörüntülü HaberlerÖzel Haberler

ÖZLENİLEN MAHALLE KÜLTÜRÜ KAYABEY’DE

Kayabey Mahallesi Muhtarı Bilgi Sevinç, mahallesinin bilinmeyenlerini anlattı. Vatandaşların her türlü talep ve sorunlarında yanlarında olduğunu söyleyen Muhtar Sevinç, evlenmek isteyen, eşiyle tartışan, çocuğunu evlendirmek isteyen her vatandaşın kapısını çaldığını söyledi.

31 Mart seçimlerinde iki aday olarak yarışacakken son anda üç aday olarak yarışa girdiklerini söyleyen Kayabey Mahallesi Muhtarı Bilgi Sevinç, oy çokluğuyla ikinci dönem muhtarlığına başladığını belirtti. Muhtar Sevinç, “Benim ikinci dönem muhtarlığım. Komşularımızın, mahalle sakinlerimizin desteğiyle yeniden muhtar oldum. Çok mutluyum. Biz iki aday yarıştık. Aramızda 200’e yakın oy farkı vardı. Seçim günü bir aday daha çıktı. Bir baktık üçüncü bir aday da oy pusulası koymuştu. Orada bir karışıklık oldu. Mahallemizde 3 bin civarında seçmen var. Ama hepsi sandığa gelmedi. Oyların dörtte üçünü aldım. Güzel ve heyecanlı bir seçim yarışıydı” ifadelerini kullandı.

Dsc0050

“BELEDİYELERE ULAŞABİLİYORUZ”

Her türlü talep ve isteklerini belediyelere ilettiklerini söyleyen Kayabey Mahallesi Muhtarı Bilgi Sevinç“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi’ne gittiğimiz zaman derdimizi anlatabiliyoruz. Mahalle sakinlerimizin talep ve isteklerimizi iletiyoruz. Bazen anında yanıt alıyoruz. Bazen de birkaç günün ardından talepler yerine getiriliyor. Taleplerimiz aciliyet sırasına göre göz önünde bulunduruluyor. Muhtarlara ait bir Whatsapp hattı var. Oradan da taleplerimizi yazıyoruz. Geri dönüşler yapılıyor” dedi.

“MAHALLEMİZDE HUZUR VE YARDIMLAŞMA VAR”

Muhtar Bilgi Sevinç, “Mahallemizde yardımlaşma var. Yaş ortalaması genellikle yüksek. Orta ve düşük gelirli vatandaşlarımız var. Eski mahalle ruhunu yaşatan mahallelerden biriyiz. Eski mahalle olduğu için de genellikle çocuklar evlenip gitseler bile anne ve baba burada kalmış oluyor. Uzun yıllardır mahallemizde oturan çok sayıda vatandaş var. Kimisi kızı kimisi ablaları yerine koyuyorlar. Onlar beni sahipleniyor. Ben de onları sahipleniyorum. Mahallemizde huzur ve yardımlaşma çok fazla” ifadelerini kullandı.

Dsc0057

“İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA GİYSİ”

Mahallesinde sosyal yardımlaşmanın da çok fazla olduğunu söyleyen Kayabey Mahalle Muhtarı Bilgi Sevinç, “Mahalle sakinlerimiz kullanmadıkları, ihtiyaç sahiplerine vermek istedikleri kıyafetleri getiriyorlar. Biz de bu kıyafetleri alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. Bunların arasında hiç giyilmemiş olan kıyafetler de var. Bizim mahallemizin yanı sıra başka mahallelerden de ihtiyacı olan kıyafeti almak için gelen vatandaşlarımız oluyor. Biz sadece aracı oluyoruz. Esnaflarımız da destek oluyor. Özellikle Ramazan ayında, bayramlarda kıyafetler ve ayakkabılar daha fazla geliyor. Biz de bu giysileri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Esnaf hayrını yapıyor. Vatandaş da ihtiyacını gideriyor” dedi.

“EVLENMEK İSTEYEN DE MUHTARA GELİYOR”

Başından geçen ilginç bir olayı anlatan Muhtar Sevinç, “Muhtar demek mahallenin her türlü sorununa vakıf olmak demek. Bazen yaşlı amcalarımız oluyor ve evlenmek istiyorlar. “Kızım ben evlenmek istiyorum. Bana bir hanım bul” diye geliyorlar. Değişik durumlar ortaya çıkabiliyor. Bazen eşiyle tartışan gelip derdini anlatıyor. Oğlunu, kızını evlendirecek olan geliyor. En olmadı derdini anlatmak isteyen geliyor” dedi.

“ALT YAPI BÜYÜK PROBLEM”

Alt yapı sorununun olduğunu belirten Kayabey Mahallesi Muhtarı Bilgi Sevinç, “Bizim Bağlar Sokağı’nın en büyük sorunu ise alt yapı. Yağmur yağdığında Bağlar Sokağı felç oluyor. Yağmur yağdığı vakit Bağlar Sokağı neredeyse dere gibi oluyor. Su gitmiyor. 1. Ve 2. Sakarya’nın ortasında kalıyoruz. O mahallelerden gelen sular bizim mahallemizde birikiyor. O nedenle Belediyemiz sağolsun giderler, yeni yağmur ızgaraları açtılar. Kanalizasyonu bağlayınca evlerden su çıkıyor. Onlar iptal edildi” dedi.

“PARK VE AÇIK ALANA İHTİYAÇ VAR”

Mahallelerinde spor aletlerine ihtiyaç olduğunu söyleyen Kayabey Mahallesi Muhtarı Bilge Sevinç, “Bizim mahallemizde fitness grubu kuruldu. Bir tane kurabildik ama yer yok. İkinciye ve hatta üçüncüye ihtiyaç var. Çünkü kurduğumuz okulun altında. Bizim mahallemiz ince uzun, koridor gibi. Çok sayıda mahalleye komşuyuz. Kamuya ait yer olmadığı için oraya da yapılamıyor. Çocuk parkı, fitness grubu kurulacak alanlara ihtiyacımız var. Mahallemizde sadece bir tane çocuk parkımız var. Biz ayrıca çay bahçesi istiyoruz. Buradan çay bahçesine gitmek isteyen vatandaşlarımız Şehitliğe, Atatürk Parkı’na ya da Adnan Menderes tarafına gidiyorlar. Oralar da mahallemize uzak. Bizim evlerimiz mimari gereği birbirine çok yakın ve balkonlar çok küçük. O nedenle hava alacak yer yok. Bu bizim için büyük bir ihtiyaç” ifadelerini kullandı.

Dsc0056

“SAĞLIK OCAĞIMIZ OLDU”

Muhtar Sevinç, “Mahallemizde sağlık ocağımız yoktu. Geçtiğimiz yıllarda sağlık ocağımız geldi. İki yıldır mahallemizde hizmet veriyor. Sağlık Ocağı’nın yakınında bir eczane olması lazım. Onun için de çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi.

“METRUK BİNALARDA YIKIM VE DÜZENLEME YAPILMALI”

Mahallelerinde çok sayıda metruk bina olduğunu söyleyen Muhtar Bilgi Sevinç, “Bizim mahallemizde çok sayıda metruk bina bulunuyor. Onların hem yıkılma tehlikesi var hem de madde bağımlıları da girip çıkıyor. Ben muhtar olduktan sonra 50-60 tanesini yıktık. Ama daha da var. Bu yıkılan yerler özensiz ve düzensiz bir şekilde duracağına insanların kullanımına sunulsa çok daha iyi olur. Hiç değilse değerlendirilir. Çünkü boş arsa çöplük oluyor. Kötü kokuyor ve özensiz duruyor” dedi.

“TARİHİ TÜRBE MAHALLEMİZDE”

Mahallelerinde tarihi bir türbe olduğunu söyleyen Muhtar Sevinç, “Yeni binalar yapılıyor. Bu nedenle yeni binalara taşınmalar başladı. Özellikle gençler de bu şekilde mahallemize geliyorlar. Yaşlı nüfus her geçen gün gençleşmeye başlıyor. Bizim Karesi Bey’inden kalma oldukça eski bir camimiz var. Balıkesir’in en eski camilerinden. Restorasyonu yapıldı. Arkasında türbe var.Türbe’nin bakımı da yapıldı. O türbe de Fatih Sultan Mehmet ile onun babası zamanında yaşamış bir zat’ın türbesi. Hıdrellez zamanında bilenler ziyarete geliyor. Oraya bir tabela konulsa çok iyi olur. Ayrıca mahallemizde Cuma Pazarı’mız var. Esnafın yanı sıra en çok köylüler, üreticiler geliyor. O Pazarda da düzenleme geliyor. Mahalle arası olduğu için bu şekilde sıkıntılı oluyor” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu