GündemTürkiye Gündemi

Parktaki Çeşmeler Artık Ücretli

Parktaki çeşme, sembolik olarak ücretli oldu. Ücretsiz çeşmeye otomat takımı gerçekleşti. Böylece, sembolik de olsa ücretli oldu.

 

Parktaki Çeşmeler Artık Ücretli… Keşan Belediyesi’ nden açıklama geldi. Gelen açıklamada, Su Parkı’ndaki çeşmeden ilçe sakinlerinin yarar sağladığını belirtti. Ardından, çeşmenin son dönemde şehir dışından tanker ve bidonlarla gelen vatandaşların yoğun kullanımı olduğunu belirtti. Ardından, ilçe halkının çeşmeden su almakta zorluk çektiğini ifade etti.

Parktaki Çeşmeler Artık Ücretli

1 Liraya 5 Litre Su

Edirne’nin Keşan Belediyesi’ nden gelen açıklamada, ticari işletmelerin su israfının önüne geçmek için çeşmenin, 1 lira karşılığında 5 litre su verecek şekilde ücretli olduğunu belirtti. Devamında, elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimi için kullanımı olacağını ifade etti.

Parktaki Çeşmeler Artık Ücretli

Amaç: Su İsrafın Önene Geçmek

Açıklamada, su israfına yönelik çalışmaların olacağını vurguladı. Ardından, şu ifadelere yer verdi;

“Açıldığı günden bu yana Su Park’ımız, vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılıyor Beraberinde, büyük ilgi görüyor. Dahası Su Parkı’mız, halkımıza hizmet etti. Fakat şehrimizin bazı noktalarında rastladığımız su israfı görüntülerine maalesef Su Parkı’nda da rastladık. Özellikle son zamanlarda çeşmeden alınan suyla arabaların yıkandığı şikayetleri geldiği gibi, onlarca bidon su alınarak ticari amaçla kullanıldığını da öğrendik.

Parktaki Çeşmeler Artık Ücretli

AA’nın edindiği bilgiye göre açıklamada, tankerlerle su alınarak taşındığını ve suyun ticari amaç için israf edildiğini tespit ettik. Bu noktada, gereken önlemleri almak için suyu ücretli yapma kararı aldık. Bu ücreti sembolik olarak 1 lira ile sınırladık. Kar etme amacımız yoktur, uygulama tamamen suyun kötüye kullanımını önlemek içindir. Çeşmemizden toplanan geliri de Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı aracılığıyla ihtiyacı olan öğrencilerimize eğitim desteği olarak aktaracağız” ifadeleri de yer aldı.

Parktaki Çeşmeler Artık Ücretli..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu