GündemSiyaset

PARTİ İÇİ KALKIŞMAYI YOK EDECEK

‘Parti içindeki kalkışmaya müsaade etmeyecek ve arındıracağız’

MHP’nin İl Kongresi dün yapıldı. Kongrede Suat Par ve Ozan Dereli listeleri yer aldı ancak Genel Merkezin onayını alamayan Dereli’ye geçit verilmedi. Kongreye Suat Par tek listeyle girdi ve yeni başkan ilan edildi. Görev tesliminin en geç 3 güne kadar yapılması bekleniyor. 

MHP’DE ARINMA BAŞLIYOR

MERHABA’ya seçim sonrası değerlendirme yapan Suat Par, ‘parti içi muhalefete izin verilmeyecek ve partimizi bunlardan arındıracağız’dedi.Par, ‘Bu 1,5 yıllık süre içinde parti içinde kalkışmalar ve teşkilata karşı olanlar var.İçimizde barınamayacak ve barındırmayacağız.Arınacağız’dedi.

DOĞRU HİZMET VURGUSU

Kongrede olayın heyecanı ile farklı konuşanlar olabilir diyen Par MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede; ‘MHP olarak ilçe kongrelerimizi Mayıs ayında tamamladık. İl kongresini bugün (dün)yaptık. Ülkücü harekete hayırlı olsun. MHP’yi temsil etme gayretinde doğru hizmet ederek çalışacağız’ şeklinde konuştu.

 

————

MHP ‘DE ARINMA BAŞLIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi  12. Olağan Kongresi yapıldı. Suat Par ve Mustafa Ozan Dereli’nin listelerinin yarıştığı seçimin galibi Suat Par oldu.

MHP Kongresi  Bahçelievlerde ki bir düğün salonunda gerçekleşti. Suat Par kongre sonrası MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede Milliyetçi Hareket Partisini temsil etme göreinde ‘Doğru Hizmet’vurgusu yaptı.Kongreye katılım büyüktü. Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Bandırma İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal yaptı.

Listesi Geçersiz Sayıldı

Mustafa Ozan Dereli’nin listesinin geçersiz sayıldığını açıklayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, ‘Bazı arkadaşlarımız rızaları dışında delege olarak gösterildiklerini söyleyerek itiraz dilekçeleri verdiler. Biz de bunu değerlendirdik. Mustafa Ozan Dereli’nin listesi içindeki çekilenlerin dışında, Genel Merkezi’mizden gelen bilgiye göre, başta Başkan Adayı Ozan Dereli, Nedim Tuna, Vehbi Akkılıç, Edip Emiralp Ataç, Ferhat Çakır, Hamdi Sancaklı ve Hamdi Gündüz’ün şu an itibariyle partimizin üye listesinde üye olarak bulunmadıkları nedeniyle liste veremeyeceklerine dair Genel Merkezimizden bilgi geldi’ şeklinde konuştu.

Dereli ‘Bu Adaletsizlik Burada Kalmayacak’

Listesi geçersiz sayılan Ozan Dereli, ‘Bu adaletsizlik burada kalmayacak’ dedi. Dereli, Salonun dışında yaptığı konuşmada, ‘Allah izin verirse yarın da burada olmaya devam edeceğiz. Bizim ana kucağımız da baba ocağımızda Milliyetçi Hareket Partisidir. Seçilen arkadaşa hayırlı olsun diyorum. Fakat bu adaletsizlik burada kalmayacak.’ derken, Dereli’yi destekleyen bir MHP’li ‘Azınlık, çoğunluğa hükmedemeyecek’ diye seslendi.

KİMLER KATILDI:

Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı,  Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, MHP Altıeylül İlçe Başkanı Orhan Dereli, MHP Karesi İlçe Başkanı Osman Tümer, Ülkü Ocakları İl Başkanı Kürşat Can Ateş ve çok sayıda partili katıldı.

 

Kongreden Notlar

*MHP Genel Kurulu’nda Suat Par ve Mustafa Ozan Dereli’nin listeleriyle seçime girildi.

*Üyelikleri Genel Merkez tarafından düşürülen Mustafa Ozan Dereli ve listesinde yer alan 6 ismin artık üye olmadıkları gerekçesiyle liste geçersiz sayıldı.

*Ülkü Ocaklı gençler tarafından genel kurul boyunca ‘Hareketin Lideri Devlet Bahçeli’ sloganları atıldı.

*M. Ozan Dereli, salonda Suat Par’ı tebrik edip, salondan çıktıktan sonra Çarşamba Pazarı’nın içerisinde bir tabureye çıkarak, ‘Bu adaletsizlik burada kalmayacak’ dedi. Dereli’ye destek verenler de listenin geçersiz kaldığının söylenmesinin ardından genel kuruldan ayrıldılar.

*Divan Başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal’ın listenin geçersiz olduğunu söylediği anlarda güvenlik önlemleri artırıldı. Kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

*İktidar olma yolunda emin adımlarla yürüdüklerini söyleyen Balya Belediye Başkanı Osman

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu