GündemÖzel Haberler

Pazar Esnafı Dertli “ARTIK YEMİYORLAR”

Semt pazarlarındaki esnaflar, Balıkesir’deki vatandaşların, pazardan alışveriş yapmasını istediler. MERHABA’ya konuşan esnaflar, “Vatandaşımız zincir marketlere para kazandıracağına semt pazarlarından alışveriş yapsınlar, şehir kazansın” dediler.

Pazarcı dertli. Semt pazarları eskisi gibi ilgi görmüyor. Nedeni ise her mahallede bulunan marketlerin, Pazar ihtiyaçlarını da bünyelerine katmaları. Deterjanların iki reyon ötesinde domates, biber gibi sebze ve meyveler satılıyor. Bu durum ise en çok pazarcıyı etkiliyor. Balıkesirli vatandaşların büyük marketlerden alışveriş yaptıklarında kazancın büyük firmalara gittiğini söyleyen pazarcılar, vatandaşın pazarlardan alışveriş yapması halinde şehrin esnafının kazanacağını söylediler.

Hüseyin Yılmaz: Ben 20 yıldır pazarcılık yapıyorum. Bu dönem fiyatlarımız iyice düştü. Domates 4 lira, biber 2,5 lira. Biber 5 lira ve fasulye 5 lira. Vatandaşlar bu fiyatları marketlerde bulamazlar. Semt pazarlarımızda en uygun fiyata en doğal ürünler var. Alışverişlerini buradan yapsınlar. Her şeyin en doğalını bulmaları mümkün. Pazarda şu sıra çok hareketlilik yok. Satışlar düşük. Bunun nedeni de vatandaşların yazlıklarına gitmiş olması. Şehirde çok kimse kalmıyor yaz aylarında.

Adnan Dündar: Halkımızın pazarları tercih etmesi lazım. Ürünlerimiz doğal ve taze. Üstelik çok uygun fiyatlara da satılıyor. Hal böyleyken, marketlerden alışveriş yapmamak lazım. Dondurucularda günlerce bekletilen meyve ve sebzeler vatandaşlara tazeymiş gibi satılıyor. Üstelik 10 kuruş bile indirim yapılmıyor. Tartıda ne çıkarsa o ödeniyor.

Alaattin Tuğlu: Pazarda fiyatlarımız çok uygun. Ama şu sıra satışlar düşük. Vatandaşlarımız yazlığa gidiyorlar. Şu anda şehirde nüfus azaldı. Öte yandan artık her mahallede bir zincir market var. Halkımız da evine yakın diye markete gidiyor. Ama taze olmayan gıda maddelerini pahalı alıyorlar. Ben vatandaşlara çağrı yapmak istiyorum. Bu zincir marketler Balıkesir’den para kazanıp gidiyorlar. Şehre hiçbir katkıları yok. Ama Balıkesir esnafı kazandığını yine memleketinde harcıyor. Bu da ekonomimize katkı sağlıyor. Halkımız kendi pazarına gelsin, kendi esnafına kazandırsın.

Ahmet Tunç: Ben uzun yıllardır pazarcılık yapıyorum. Pazarda fiyatlarımız uygun. Patates ve soğan fiyatlarımız 2 lira 2,5 lira arasında değişiyor. Satışlar şu anda normal. Ne az satış var ne de çok diyebilirim. İnşallah bayram sonuna kadar satışlar da düzelir. Tüm vatandaşlarımızı pazardan alışveriş yapmaya davet ediyorum.

Aydın İşler:Uzun yıllardır pazarcılık yapıyorum. Kepsut’tan gelen en güzel şeftalileri, nektarinleri  satıyoruz. Fiyatlarımız 3 ve 5 lira arasında değişiyor. Çok şükür iyi satışlarımız. İlerleyen günlerde, bayram yaklaşırken umarım satışlarda biraz olsun artar. Vatandaşlarımız en taze sebze ve meyveleri pazarlarda bulabilirler.

Pazarda Fiyatlar

Domates 1,5 TL

Karpuz  1 TL

Patlıcan   2TL

Salatalık 2TL

Şeftali 4 TL

Patates 2TL

Soğan 2,5 TL

Üzüm 7 TL

Maruz  2 TL

Semizotu  2 TL

Maydanoz 1 TL

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu