GündemEkonomiİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

PETEK HELVANIN İYİSİ BOĞAZI  YAKMALI MI? YAKMAMALI MI?

PETEK HELVANIN İYİSİ BOĞAZI  YAKMALI MI? YAKMAMALI MI?

 

Balıkesir’in özel lezzetlerinden biri olan petek helvanın geçmişten günümüze uzanan ustalarından Özsever Petek Helva Sahibi Ahmet Sever, gazetemize yaptığı açıklamada; “Helva yüzde yüz doğal ve kaliteliyse boğazı yakmaz” dedi. Marmara Bölgesi’nde helvaya çok büyük ilgi olduğunu paylaşan Sever, nostalji ürünlere geri dönüş olduğunu kaydetti.

 

Helvaci Foto 1

Özsever Petek Helva’nın Sahibi Ahmet Sever, Merhaba Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Ailesinde dededen beri petek helvası üreticiliği yapıldığını söyleyen Sever, “Babamlar da 1951 senesinde başlamışlar bu işe Balıkesir’de. Nereden baksanız 70-80 seneden beri nesilden nesile bu işi sürdürüyoruz. Ben ailemizde bu işi yapan 5. kuşağım. Aynı şekilde şimdi oğlum da bu işi devam ettiriyor. Balıkesir’de sektörün kökleşmiş isimlerinden bir tanesiyiz” dedi.

 

O 4

BALIKESİR’DEN TÜM MARMARA BÖLGESİ’NE

Petek helvanın Balıkesir’in meşhur lezzeti olduğunu ve üretimini kendilerinin yaptığını aktaran Sever, satışlarla ilgili olarak şu bilgiyi verdi; “Diğer şehirlerde arasanız da bulmanız çok zor diyebilirim. Biz buradan otobüsler aracılığıyla devamlı olarak İstanbul, Bursa, İzmir, Çanakkale gibi şehirlere yolluyoruz. Çanakkale’nin tüm ilçelerine gönderdiğimizi belirteyim. Hatta buradan Tekirdağ Çorlu’ya bile mal yolluyoruz. Koli koli ürünlerimiz satılıyor. Saydığım şehirlerde seyyar satıcılarımız var. Talep çok fazla oluyor sevilen lezzet olduğu için.”

 

K 11

“DOĞAL HELVA BOĞAZI YAKMAZ”

Tüketicilerin merak ettiği; “Helvanın kalitelisi nasıl anlaşılır?” sorusunun şifresini veren Ahmet Sever, şu notu paylaştı; “Doğal ve kaliteli helva boğazı yakmaz. İçerisinde glikoz kullanılırsa boğazı yakar. Biz dediğim gibi pancar şekeri kullanıyoruz. O yüzden boğazda yakma hissiyatı oluşmaz. Ürünlerimizin hepsi yüzde yüz doğal.  Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.”

Özel Haber: Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu