Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemSağlık

Psikoterapi İle Zayıflama

Diyet ve sporlar bir yana zayıflamak için bambaşka bir yöntem ile karşınızdayız. İşte psikoterapi ile zayıflama yöntemi sizlerle

 

Psikoterapi İle Zayıflama

Psikoterapi İle Zayıflama yöntemi nedir? Nasıl yapılmaktadır? Tüm detaylarıyla burada

Tabağınızdaki bütün yemeği bitirdiğiniz halde hala doymadığınızı hissedebilirsiniz. Ya da canınız bir şeye sıkılınca yemek yediğinizde kendinizi daha iyi hissedeceğinize inanıyorsunuz. Ayrıca bunlarla birlikte diyet yaparken kısıtlanmış hissediyorsunuz. Endişelenmeyin. Psikoterapi yöntemi ile tüm bunların önüne geçebilirsiniz.

Tüm bu düşünceler ve benzerleri, hayatının bir döneminde diyet yapan ve uzun vadede sonucu koruyamayan pek çok kişi için geçerlidir. Sizin yaşam tarzınıza ve alışkanlıklarınıza uygun, uzun vadede davranış değişikliğinize ve kilonuzu korumaya odaklanan, duygularınız ile yemek arasındaki ilişkiyi çözümlemenize yardımcı olacak bir program ile yaşadığınız sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

Psikoterapi,

Beslenme eğitimi, sağlıklı beslenme programının oluşturulması, detaylı vücut analizi takibinin yanı sıra kişinin kilo verme motivasyonlarını belirleyerek, duygusal yeme ve aşırı yeme ataklarını azaltmayı, otokontrolü sağlamayı, beden algısı endişelerini ele almayı ve bunlar hakkındaki yanlış düşünceler yerine sağlıklı düşünce ve davranışları koyarak uzun dönemde kiloyu korumayı hedeflemektedir.

Beslenme ile ilişkiyi normalleştirmek

Psikoterapi ile zayıflama” kişinin gerçekçi olmayan kilo hedefleri belirlemede öncülük etmektedir. Ayrıca kilo ve beden görünümü açısından değerlendirme eğilimi ve duygusal yeme eğilimi gibi problemlerini bilişsel davranışçı terapi yöntemleriyle ele almaktadır. Bu faktörleri dikkate almayan tedavi modelleri, kilo vermede başarılı olmaktadır. Ancak uzun dönemde kiloların tekrar alınmasının önüne geçememektedir. Psikoterapi ile zayıflama programı, beslenme davranışına etki eden psikolojik etmenleri çözmenize yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte sağlıklı kilo kaybetmenizi ve kilonuzu korumanızı sağlayacaktır.

Psikoterapi İle Zayıflama

Bilişsel Davranışçı Terapi

Aslında basit bir denklem bulunmaktadır. Aldığımız kalori, harcadığımız kaloriden fazlaysa kilo alırız. Bu noktada beyin çok etkilidir. Kilo almayı beyin tetiklemektedir. Bu nedenle kilo verirken, beyni de değiştirmek lazım. Beyni, sabote eden düşünme ve davranışlara odaklanarak, bunları daha sağlıklı olanlarla değiştirmek gerekmektedir.

Bilişsel Davranışçı Terapi sayesinde, başarısız kilo verme süreci yaşamış kişilerde de son derece iyi sonuçlar aldıklarını paylaşılmıştır. Kısaca kişiler yıpranmadan, kilo problemini çözmüş olmaktadır. Herhangi bir diyet listesi uygulamalarına gerek yoktur. Kişiler adeta kendilerinin diyetisyeni gibi olmaktadır. Çünkü bu yöntem sayesinde ne yiyeceklerini, nasıl yemeleri gerektiğini çok iyi öğrenmektedir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu