Gündemİlçe HaberleriSporTürkiye Gündemi

Rahvan At Yarışları Heyecanı

Rahvan At Yarışları Nefes Kesti

SPOT   Balıkesir’in İvrindi ilçesinde Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Rahvan At Yarışlarının 7’ncisini düzenledi. Etkinlik, Pazar günü saat 10.00’da başladı. Yarışseverler, Geleneksel Rahvan At Yarışını heyecanla izledi.

7 BÖLGEDEN 147 ATLI YARIŞMACI

Bu yıl 7.sini düzenlenen etlik saat 12:30’da Atlı Okçuluk ve Atlı Akrobasi Gösterileri ile dikkat çekti. Ayrıca halka pilav ikramı gerçekleşti. Okullar Bölgesinde gerçekleşen etkinliğe, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’de katıldı. Ayrıca, 7 bölgeden 147 atla birlikte yarışmacı katılım sağladı.

BAŞKAN CENGİZ “ ATA SPORUNU ÖNEMSİYORUZ”

Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “ Türk- İslam Medeniyeti olarak bizler 3 kıtayı bu atlar ile fethettik. Tabi modernleşme süreci ile birlikte artık at hayatımızda yer almıyor” dedi. Ayrıca, bir atın bakımından, yetiştiriciliğine kadar emek sahibi olan herkese teşekkür ediyorum. ”dedi. Böylelikle, bugün, İvrindi idarecileri olarak bu sporu seven kıymetli halkımızdan aldığımız güç ile ata sporumuzu sürdürmenin mutluluğunu yaşadık ”dedi.

GELECEK KUŞAKLARA AKTARILAN ATCILIK YARIŞLARI

Başkan Cengiz, “ Teşvik bizden gerçekleştirmek halkımızdan ve sporcularımızdan oldu. Bu spor için ilçemize teşrif eden misafirlerimize, yarışan sporcularımıza, emek veren belediye personelimize ve komitemize canı gönülden teşekkür ediyorum. Sporun her dalını seven ilçemizde atlı sporu yaşatma, gelecek kuşaklara aktarma gayretimizi ilk günkü azim ve kararlılığımız ile devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu