Gündem

Rekabet Kurumu’nun Radarına Popüler Alışveriş Platformu Girdi

Rekabet Kurumu, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Çiçeksepeti hakkında rekabete aykırı davranışlar iddiasıyla bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Rekabet Kurumu’nun Radarına Popüler Alışveriş Platformu Girdi

Rekabet Kurumu, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Çiçeksepeti hakkında rekabete aykırı davranışlar iddiasıyla bir soruşturma başlattığını duyurdu. Resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Çiçeksepeti’nin hizmetlerini üçüncü taraflara kapatması ve kendi bayileri lehine avantajlı davranışlarda bulunması nedeniyle yürütülen önaraştırmanın sonuçlandığı belirtildi.

Rekabet Kurumu’nun elde ettiği bilgiler, belgeler ve tespitlerin 11 Ocak 2024 tarihli toplantısında müzakere edilerek, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği ifade edildi. Bahsedilen davranışların 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddialarıyla ilgili bu soruşturmanın ne kadar süreceği konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Rekabet Kurumu’nun açıklamasına göre, Çiçeksepeti’nin platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatma ve kendi bayilerine öncelik tanıma şeklindeki iddialar, ciddi ve yeterli bulunarak soruşturma başlatılmasına yol açtı. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında Rekabet Kurulu, söz konusu e-ticaret platformunun rekabet kurallarına uyup uymadığını daha detaylı bir şekilde değerlendirecek.

Rekabet Kurumu'Nun Radarına Popüler Alışveriş Platformu Girdi

 

Haber: Bülten

Tüketiciler Bilinçli Alışveriş İçin Derneğe Koşuyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu