GündemÇocukçaEğitim

RENK RENK KÜÇÜK ADIMLAR

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Renk Renk Anaokulu ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri konuğumuz oldular. Gazetemizi ziyaret eden öğrenciler, gazeteciliğe dair merak ettikleri soruları sordular. Birbirinden güzel çocuklara kulak vermeye hazır mısınız?

Dsc1653

Renk Renk Anaokulu ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri, MERHABA Gazetemizi ziyaret ederek, gazeteciliğe dair merak ettiklerini sordular. İlerde gazeteci olmak istediklerini söyleyen bazı öğrenciler anlatılanları da ilgiyle dinlediler. Kitap okuyarak kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini anlayan öğrenciler, en çok haber yapımı ve gazete basımı kısmını merak ettiler. İşte o eğlenceli ziyaretten tüm detaylar sizlerle…

Dsc1655

Öykü: Ben gazeteleri hep çok merak ederdim.  Ailem gazete okumayı çok sever. Mesela ben haberin nasıl yapıldığını merak ederdim. Haberi nasıl buluyorsunuz? Ya da haberi yazarken zorluk çekiyor musunuz? Ama çok merak ettiğim soruların cevabını aldım. Aslında  haber yapmak çok da zor değilmiş. Sadece yazarken çok dikkat etmek gerekiyormuş.

Dsc1643

Zeynep: İyi bir gazeteci olmak için çok kitap okumak gerekiyormuş. Ayrıca haberleri bulmak, röportajlar yapmak da çok eğlenceli olabilir. Ben ilerde çok iyi bir gazeteci olmak istiyorum. Bunun için çok çalışmalıyım ve bol bol kitap okumalıyım. O zaman kendimi daha iyi ifade edebilirim. Hatta çok da iyi bir gazeteci olurum.

Dsc1658

Elif: Öğretmenlerim ve arkadaşlarımla birlikte gazete ziyareti yaptık. Bizim için çok güzel geçti. Çünkü çok eğlenceliydi. Bilmediğimiz pek çok şey öğrendik. Gazeteciliğin önemini, haberlerin nasıl yazıldığını ve gazetenin nerede basıldığını öğrendik. Bizim için çok güzel bir deneyimdi. Ben bu ziyarette çok mutlu oldum.

Dsc1664 E1553502731818

İpek Naz: Gazetecilik aslında çok güzel bir meslekmiş. Pek çok haber yapılıyor. Bilmediğimiz şeyleri öğreniyoruz. Ayrıca arkadaşlarımla birlikte çok eğlenceli zamanlar geçirdik. Merak ettiğimiz tüm soruları sorduk. Sayfanın nasıl tasarlandığını gördük. Ben de ilerde çok iyi bir gazeteci olmak istiyorum. O yüzden de bol bol kitap okumalıyım. Çünkü o zaman iyi şekilde yazı yazarım ve gazeteci olurum.

Dsc1676

Doruk: Ben gazeteciliği çok seviyorum. Gazetecilikte bilmediğimiz pek çok şeyi öğreniyoruz. Hep yeni şeyler öğreniyoruz. Yeni insanlarla tanışıyoruz. Bence gazetecilik en iyi mesleklerden biri. Hep çok merak ediyordum. Sonunda ziyarete geldik. Öğretmenim ve arkadaşlarımla beraber çok güzel zaman geçirdik. Ben ilerde çok başarılı bir gazeteci olmak isterim.

Dsc1688

Kerim: Ben gazeteciliği çok merake diyorum. Çünkü gazetecilik çok eğlenceli ve güzel bir meslek. Sürekli yeni şeyler öğreniliyor. Öğretmenlerim ve arkadaşlarımla birlikte gazeteye ziyarete geldik. Çok eğlenceli ve güzel bir anımız oldu. O yüzden ben çok mutluyum.

54515831 1133211510190833 6672450325351235584 N

Devrim: Bence gazetecilik en güzel mesleklerden bir tanesi. Hep haberin nasıl yapıldığını, sayfaların nasıl tasarlandığını merak ediyordum. Sonunda öğrenmiş oldum ve çok sevindim.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu