GündemSiyaset

Renkli Anlar Sandık Başında

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Oy vermeye farklı kostümler, araçlar ve hayvanlarla gelen bazı vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. İşte sandık başlarından yansıyan renkli anlar...

Renkli Anlar Sandık Başında

Renkli Anlar Sandik Basinda 1

Muhammet Bişgin: Astronot Kostümüyle Göz Kamaştırdı

Düzce’de, muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, oy kullanmak için kendi tasarladığı astronot kostümüyle dikkatleri üzerine çekti. Evinden astronot kostümüyle çıkan 34 yaşındaki Bişgin, kendisine gösterilen ilgiyle fotoğraf çektirdi. Kostümünü Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’dan esinlenerek hazırladığını belirten Bişgin, seçim gününe renk katmayı amaçladığını ifade etti.

Renkli Anlar Sandik Basinda 2

Hüseyin Şen: Adana Kralı Sandıkta!

Adana’da “Adana Kralı” olarak bilinen 69 yaşındaki Hüseyin Şen, kral kıyafeti ve taçla kentte dolaşarak dikkat çekti. Oyunu kullanırken de kral kıyafetiyle sandık başına giden Şen, gönüllü olarak kentin tanıtımını yapmayı amaçladığını belirtti. Adana’nın sembol renklerini taşıyan kıyafetiyle, vatandaşların ilgisini çeken Şen, oy kullanmanın yanı sıra kentini temsil etmeyi de önemsediğini vurguladı.

Renkli Anlar Sandik Basinda 3

Bülent Akay: Hacivat Kostümüyle Sandıkta

Yıllardır Hacivat karakterini canlandıran sanatçı Bülent Akay, oy kullanmak için Bursa’nın Osmangazi ilçesine kostümüyle gitti. Sahnedeki Hacivat kıyafetiyle dikkatleri üzerine çeken Akay, seçim gününde de farkını ortaya koymayı ihmal etmedi. Kendisini bu göreve örnek olabilmek adına oy kullanmaya önem verdiğini belirten Akay, vatandaşları oy kullanmaya çağırarak demokratik haklarını kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Renkli Anlar Sandik Basinda 4

Faruk Ceren ve Karya Kulapa: Atlı Kovboylar Oyunu Kullanırken!

İzmir’in Yaka Mahallesi’nde binicilik antrenörlüğü yapan Faruk Ceren, oy kullanmaya atıyla giderken, öğrencisi Karya Kulapa da kendisine atla eşlik etti. Binicilik antrenörü Ceren, demokrasinin gerekliliklerini yerine getirmek için sandık başına atıyla gittiğini ifade ederken, öğrencisi Kulapa da Faruk Ceren’den aldığı eğitimle kendini şanslı hissettiğini dile getirdi.

Renkli Anlar Sandik Basinda 5

Rasim Işık: Papağanıyla Oy Kullandı!

Antalya’da taksicilik yapan Rasim Işık, papağanı Paşa ile oy kullanmak için Gazi Anadolu Lisesi’ne gitti. Oy verme işlemi sırasında papağanının sesleriyle salondaki görevlileri gülümseten Işık, Paşa’nın yanından ayrılmadığını belirtti. İlginç bir deneyim yaşayan Işık, papağanıyla birlikte oy kullanmanın keyfini çıkardı.

Renkli Anlar Sandik Basinda 6

Şahin Ünal: Yöresel Kıyafetle Oyunu Kullandı

Adana’da kentin yöresel kıyafetlerini giyen emekli Şahin Ünal, oy kullanmak için Toros Mahallesi’nde bulunan bir okula gitti. Hafta sonları genellikle yöresel kıyafetleri tercih ettiğini belirten Ünal, seçim gününde de farklılık yaratmak istediğini dile getirdi. Oy kullanırken tarihi Büyüksaat’e gitmeyi planlayan Ünal, tespihini ise unutmamanın önemini vurguladı.

Bu renkli anlar, sandık başlarında farklılığı ve renkleriyle dikkat çekti. Her biri, demokratik haklarını kullanırken kendi tarzlarını ortaya koydu ve seçim gününe renk kattı.

Haber: Bülten

32 İlde Sandıklar Kapandı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu