Gündem

RENKLİ DÜNYANIN USTA TAMİRCİSİ

Televizyon tamircisi İsmail Çöz, 1979 yılından beri yaptığı mesleğinde nelerin değiştiğini söyledi. Televizyon tamirinin püf noktalarını anlatan Çöz, Çin malı kumandaların işlerini etkilediğini dile getirdi.

Neredeyse tüm evlerde bulunan televizyonların modeli farklı olsa da temel özellikleri aynı. Teknolojinin hızlı geliştiğinin en büyük göstergesi olan televizyonların bakım ve tamirinde nelere dikkat edilmeli? Bir televizyonun ömrü ne kadardır? Tüm bu soruların cevabını uzun yıllardır televizyon tamirciliği yapan İsmail Çöz verdi.

40 YILLIK MESLEK USTASI

1979 Yılından beri televizyon tamirciliği yaptığını söyleyen İsmail Çöz, “Ben 1979 yılından beri televizyon tamirciliği yapıyorum. İlk çıkan televizyonlardan günümüzde çok tercih edilen lcd televizyonlara kadar hepsinin tamirini yaptım. Televizyonlar da dünden bugüne çok değişti. Hızla yenilendi. Artık çağ çok çabuk değişiyor. Teknoloji ilerliyor” ifadelerini kullandı.

“AZ KİŞİ KALDIK”

Televizyon tamiri yapan kişilerinin sayılarının hızla azaldığını söyleyen Televizyon tamircisi İsmail Çöz, “Ben televizyon tamirini 1979 yılından bu yana yapıyorum. Ama günümüzde bu işi yapan 50-60 kişi kaldık. Gençler bu mesleğe ilgi göstermiyorlar. Ben de gençlere bu mesleği tavsiye etmem. Mesleğin geleceği neredeyse yok”” şeklinde konuştu.

“ÇİN KUMANDALARI BİZİ ETKİLEDİ”

Çin kumandalarının mesleklerini etkilediğini söyleyen İsmail Çöz, “Günümüzde Çin’den gelen kumandalar bizi çok etkiliyor. Eskiden kumandaları tamir ederken lastiğini değiştiriyorduk. Emek veriyorduk. Artık kumandanın tamamı 15 lira. Neyini tamir edeceksin. Eskiden lastiğini getiriyorlardı altın plaketini getiriyordu hepsi vardı bırak onu araba teybi olsun lastiği yok” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu