Eğitimİlçe Haberleri

Robotik Arenada BALROBON’dan Zafer!

Balıkesir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robotik Takımı İzmir'de düzenlenen FIRST LEGO LEAGUE (FLL) Yarışması'nda Balıkesir'i Gururlandırdı

Robotik Arenada BALROBON’dan Zafer!

Robotik Arenada Balrobondan Zafer 1
Robotik Arenada Balrobon’Dan Zafer!

Yükselen Yıldız Kategorisinde Birincilik

Balıkesir’in robotik alanında parlayan yıldızı, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrenci takımı BALROBON, İzmir’de düzenlenen FIRST LEGO LEAGUE (FLL) Yarışması’nda büyük bir başarı elde etti. Takım, “Yükselen Yıldız” kategorisinde birinciliği kazanarak adını altın harflerle yazdırdı.

Eğitim ve Teknoloji Bir Arada

Her yıl farklı bir tema üzerinde araştırma yaparak çözüm üreten ve özgüvenlerini inşa eden gençler, bu yılın temasıyla ilgili projelerini geliştirmek için kolları sıvadılar. Evrensel sunum metotlarıyla çalışan öğrenciler, takım ruhuyla bir araya gelerek geleceğin teknoloji liderleri olma yolunda adım attılar.

Robotik Arenada Balrobondan Zafer 2
Robotik Arenada Balrobon’Dan Zafer!

Dünya Genelinde Yarışmaya Büyük İlgi

İngiltere merkezli FIRST Vakfı ve LEGO’nun ortaklaşa düzenlediği yarışma, dünya genelinde büyük ilgi görüyor. İzmir’de gerçekleştirilen etap, Balıkesir’in tek temsilcisi olan BALROBON takımının zaferiyle taçlandı.

Dört Yıl Üst Üste Başarı

Okul Müdür Yardımcısı ve danışman öğretmenlerin rehberliğinde, BALROBON ekibi dört yıl üst üste dereceye girerek önemli bir başarı hikayesine imza attı.

Robotik Arenada Balrobondan Zafer 3
Robotik Arenada Balrobon’Dan Zafer!

Gençlere Her Alanda Destek

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğrencilerin teknoloji ve yenilikçi çözüm projeleri üzerinde çalışarak önemli bir rol üstlendiklerini belirterek, gençlerin her alanda desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Tatlı, “Yazılımlarını ve robotlarını kendileri geliştiren gençlerimiz, günümüzde teknolojinin ilerlemesi ve dijital dönüşüm süreci içerisinde önemli bir role sahiptir. Her öğrencimizin üretebilen bir birey olmasını, her yaş grubuna göre üretebilme yetilerini ortaya koyabilmesini önemsiyoruz. Yerli ve milli üretimin gelecekteki ana unsurları olan öğrencilerimizi tebrik ediyor; öğrencilerimizi bu süreçte destekleyen yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber: Bülten

Edremit’te Akıl ve Zeka Oyunları Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu