Gündemİlçe Haberleri

Roman Dernekleri Konfederasyonu’nda Yönetim Değişti

Roman Dernekleri Konfederasyonu’nda yönetim değişti. Konfederasyon’ da yapılan toplantıda konfederasyon başkanı ve konfederasyon yürütme merkezi değişti.

 

Roman Dernekleri Konfederasyonu’nda yönetim değişti. Konfederasyon başkanı Oktay Sümertaş oldu. Konfederasyon yürütme merkezi Çanakkale’den taşınarak Balıkesir ‘in Edremit İlçesi’ne kuruldu. Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu Edremit Kültür Merkezi’nde faaliyet gösterecek.

 

Srfdf

 

Yer değişikliğiyle beraber eski konfederasyon başkanı  Hacı Ramazan Muhtaroğlu yeni düzende konfederasyon onursal başkanı oldu. Ayrıca isim değişikliği gerçekleşti. Roman Dernekleri Konfederasyonu’nun yeni adı, Ulusal Roman Dernekleri Konfederasyonu oldu.

Yeni değişiklikleri Ulusal Roman Dernekleri Konfederasyonu kendi sitesinden yayınladı. Yeni başkanlarına başarılar diledi.

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Edremit Hakkında

Edremit, Antik Çağ’daki adı ile Adramytteion, MÖ 1443 yılında Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş mevkiinde kuruldu. Bununla beraber Truva-Bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramış bir ara, harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçmiştir. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini vermiştir. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırmış ve çetin savaşlardan sonra, Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim edilmiştir. 1336 yılında Karesi topraklarının Osmanlı’ya geçmesiyle, Edremit de Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine alınmıştır.

Kurtuluş Savaşı yıllarında; Edremit’te Kaymakam olan Hamdi Bey,işgal kuvvetlerinin arzusu üzerine görevinden azil edilir. Hamdi bey Burhaniye’de bulunan eniştesinin yanına yerleşir. 15 Eylül 1919’da Burhaniye’de kurduğu Kuvâ-yi Milliye teşkilatı ile Akbaş Baskınını düzenleyerek, ele geçirdiği çok sayıda silah ve mühimmatı Anadolu’ya aktarmıştır. 17 Şubat 1920 tarihinde Yunan işbirlikçisi çeteciler (Ahmet Anzavur ve adamları) tarafından şehit edilmiştir. Ayrıca 797 gün işgal altında kalan Edremitliler birçok tehlikeler geçirmiştir. 9 Eylül 1922 günü, düşmanı kovalayan Türk süvarilerine kavuşmuş ve onları bağrına basmıştır. Bu gün her yıl parlak törenlerle Kurtuluş Bayramı olarak kutlanmaktadır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu