Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

Rönesans Tablosuna Dönüşen Fotoğraflar

Fotoğraf çekerken Rönesans tablosu yaratan kişilerin kareleriyle karşınızdayız. İşte Rönesans Tablosuna Dönüşen Fotoğraflar

Rönesans Tablosuna Dönüşen Fotoğraflar

Rönesans‘tan fırlamış gibi duran muhteşem ve eğlenceli kareleri sizler için derledik. İşte Rönesans Tablosuna Dönüşen Fotoğraflar serisi sizlerle.

  • “Kırık telefonumla çektim, nasıl bu kadar havalı çıktı bilmiyorum.” 

Rönesans Tablosuna Dönüşen Fotoğraflar

  • “Gece yarısında gökyüzü böyle parlıyor.”

Rönesans Tablosuna Dönüşen Fotoğraflar

  • “Yağmurun ardından çektiğim fotoğraf.”

Rönesans Tablosuna Dönüşen Fotoğraflar

  • Dünya koca bir illüzyon: Simülasyonda yaşadığımızın kanıtı!

Dünya Koca Bir Illüzyon: Simülasyonda Yaşadığımızın Kanıtı!

  • “Yanan gökyüzü.”

&Quot;Yanan Gökyüzü.&Quot;

 Rönesans Nedir?

Rönesans, kelime anlamıyla “yeniden doğuş” demektir. Avrupa’da Orta Çağ sonrasında; siyasi, kültürel, politik, bilim, sanat, mimari ve eğitim alanlarında bir yenilenmeye gidilmiştir. 14. yüzyıl ile 17. yüzyılı kapsayan bu yenilenme süreci de Rönesans dönemi olarak isimlendirilmiştir.

 Rönesans Tarihi Hakkında..

Rönesans döneminin tarihçesi Orta Çağ Avrupa’sında başlamaktadır. Bununla birlikte bu dönemde kilise baskısı o kadar yoğundur ki; toplumsal yaşam ve sanat içerisinde yalnızca din konularına yer verilmektedir. Rönesans döneminin başlamasıyla birlikte kilisenin etkisi azaltılmış ve yenilenme dönemine girilmiştir.

Ayrıca İtalya’da başlayıp, tüm Avrupa’yı etkisi altına alan Rönesans’ın oluşmasında bazı faktörler büyük rol almıştır. Matbaanın gelişmesiyle bilim ve yeni düşüncelerin büyük kitlelere ulaşması kolaylaşmış, pusulanın gelişmesiyle de coğrafi keşifleri ve keşiflerle gelişen sanatı destekleyen bir sınıf oluşmaya başlamıştır. Orta Doğu bölgesine düzenlenen Haçlı Seferleri de Rönesans döneminin oluşmasını oldukça etkilemiştir. Ayrıca bu seferlerin neticesinde skolastik düşünce yapısı oldukça büyük bir darbe almış, yeni üretim ve teknikler geliştirilmeye başlanmıştır.

 

 

Daha fazlası için tıklayınız.

Bu fotoğrafların derlemesinde onedio'nun katkıları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu