Gündemİlçe Haberleri

Ruhi Odabaş Burhaniye’de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ruhi Odabaş Burhaniye’de Son Yolculuğuna Uğurlandı. Burhaniye’de, uzun yıllar fotoğrafçılık yapan ve bir süre Tercüman ve Milliyet Gazetelerinde muhabir olan Ruhi Odabaşı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

 

Ruhi Odabas Burhaniyede Son Yolculuguna Ugurlandi 1

 

Ruhi Odabaş Burhaniye’de Son Yolculuğuna Uğurlandı. Ruhi Odabaş, Burhaniye ilçesinde, bir zamanlar Tercüman ve Milliyet gazetelerinin muhabirliğini yapmıştı. Emekli fotoğrafçılardan  65 yaşındaki Ruhi Odabaşı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Geçirdiği rahatsızlık sonucu, Edremit’teki Özel Hastaneye kaldırılan Odabaşı, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

 

Ruhi Odabas Burhaniyede Son Yolculuguna Ugurlandi 2

 

Ören Camiine getirilen Ruhi Odabaşının cenazesi, yakınları Geriş Mezarlığında toprağa verdi. Çevresinde çok sevilen Odabaşının ölümü, ailesini ve sevenlerini üzdü.

 

Ruhi Odabas Burhaniyede Son Yolculuguna Ugurlandi 3

Burhaniye Hakkında

Burhaniye, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir. Kuzey Ege olarak tanımlanan bölge coğrafyası içindedir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı üretimine yönelik zeytincilik ve iç turizm merkezidir. Ayrıca Çanakkale-İzmir Karayolu (E87) ilçe merkezinden geçer.

İlçe Ege Bölgesin de yer alıyor. Kuzeyde Kazdağı güneyde Madra Dağı arasında kalan Edremit Körfezi bölgede yer alır. Ayrıca İlçe merkezi ve ilçenin kuzeyi, Edremit Kıyı Ovasının güneyinde yer alır. İlçenin, geri kalanı Madra Dağının kuzeyi ve dağın denize doğru uzanan alçak tepelerinin üzerindedir. Kıyıda bulunan Bağlar Burnu ise ilçenin güneybatı sınırıdır. Üstelik İlçenin başlıca akarsuları Havran Çayı ve Karınca Çayıdır.

İlçenin güney ve güneybatısında Madra Dağlarının kıyıya doğru alçalan Peneplen alanlarının faylarla kaplı olması ilçe merkezinin etrafının 1. derecede deprem merkezi kuşağında yer almasına neden olmuştur. Bununla birlikte 2011 yılı 18 Nisan’da gerçekleşen 2,6 büyüklüğündeki deprem, bölgenin sismik hareketliliğin bir göstergesidir.

Bölgede ılıman Akdeniz iklimi hakim. Ayrıca kışlar ılık ve yağışlı yazlar ise sıcak ve kurak geçer. Soğuk kuzey rüzgârlarını, Kaz dağının kestiği ilçede, hakim rüzgârlar; poyraz, lodos ve Ege’ye özgü imbat rüzgârlarıdır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Burhaniye’den Gençlere Yaz Etkinliği « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu