Gündem

RÜZGARIN SESİ BALIKESİR’DEN DUYULUYOR

Türkiye’nin en yüksek rüzgar enerjisi potansiyelini bulunduran Güney Marmara’da rüzgar yatırımları devam ediyor.

En büyük yenilenebilir enerji santrallerinin kurulmasını sağlayan YEKA’nın (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı) Balıkesir’de ve Çanakkale’de yer alacağı kesinleşti. 7 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ilan ile birlikte iki ilde de 250 MWe olmak üzere toplam 500 MWe gücünde kurulacak olan santraller için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yarışma açtığını duyurdu. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi bu adımıyla bölgedeki kurulu gücü artırmayı, ülke ekonomisinde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmayı ve dolaylı olarak rüzgar enerjisi sektöründe faaliyet gösteren büyük firmalar için Güney Marmara’nın cazibesini artırmayı amaçlıyor.

Ajans Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, ajansın bölgenin rüzgar enerjisinde taşıdığı güçlü potansiyelin gerçekleşmesi için faaliyetlerine devam edeceğini ifade etti.
İlan edilen 500 MWe gücündeki kapasite, mevcut durumda tüm bölgede faaliyette bulunan toplam 1442 MWe gücündeki yatırımların yaklaşık %35’ine tekabül etmekte olup, bölge kurulu gücünü 2000 MWe üstüne taşıması bekleniyor. Yatırımın yapılacağı alan için görüş verecek olan tüm kurumların yazıları halihazırda toplandığı için yarışmayı kazanacak yatırımcının izin ruhsat süreçleriyle mümkün olan en az bürokratik işlem ile ilgilenmesi ve yatırımın hızlıca hayata geçmesi söz konusu olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu