Gündemİlçe Haberleri

Saat 00.00’ı Gösterdi: Balıkçılar Oltayı Attı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, denizlerde av sezonunun başladı. Ardından Bandırma Balık Hali’ne gelen hamsi ve sardalyalar kasalarda yer aldı.

 

Saat 00.00’ı Gösterdi: Balıkçılar Oltayı Attı… Balıkçıların av yasağı ortadan kalktı. Ardından 31 Ağustos gecesi balıkçı denize açılan balıkçı tekneleri, saat 00.00’dan itibaren ağlarını suya bıraktı. Bandırma Körfezi’nde avlanan balıkçı teknelerinin ağlarına ise ağırlıklı olarak sardalya ve hamsi takıldı. Balıkların tekneler ile Bandırma Balıkhanesi’ne sevk edilmesinin ardından Bandırma Su Ürünleri Hali’nde sessizlik sona erdi.

Saat 00.00'I Gösterdi: Balıkçılar Oltayı Attı

Gemilerden karaya çıkan balıklar, gerçekleşen mezadın ardından çevre il ve ilçelere sevki gerçekleşti. Öte yandan, av sezonunun açılması nedeniyle Bandırma Balık Hali’nde kurban kesimi oldu. Daha sonra, sezonun kazasız ve bereketli geçmesi dileği ile dua ettiler.

Saat 00.00'I Gösterdi: Balıkçılar Oltayı Attı

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, duanın ardından konuşma yaptı. Devamında AA’nın haberine göre, sezonun bol ve bereketli geçmesini ümit ettiklerini belirtti. Ayrıca, “Bandırma ve Erdek bölgesi, Türkiye balıkçılığında önemli bir yere sahip. Denizimiz ne kadar bereketli olursa hem Bandırma’da hem de ülkemizdeki vatandaşlarımızın protein ihtiyacı karşılanmış olacak” dedi.

Balık Yaraya İyi Gelir mi?

Vücutta üretilmeyen, dışarıdan besinlerle vücuda alınması gereken, çoklu doymamış yağ asitleri olan EPA ve DHA’dan en zengin olan balıkların başında gelen palamut; içeriğindeki sülfür, fosfor ve vanadyum sayesinde bir türlü kapanmayan yaraların kapanmasına yardımcı oluyor.

İlk Balık Nasıl Oluştu?

Geleneksel görüşe göre tetrapod (dört üyeli) olarak bilinen ilkel, kertenkele benzeri bir balık türü; yaklaşık 370 milyon yıl önce yalpalayarak karaya doğru yönelmişti. Bu anlayışa göre balık atalarımız, yüzgeçlerini kol ve bacaklara dönüştürerek ve su altı solunumundan hava solunumuna geçerek sudan karaya çıkmıştı.

Balıkların Kaç Ömrü Var?

Evlerde beslenen balıkların yaşam süresi ortalama beş ile yedi arasında değişmektedir. Sazangiller ailesinden olan tatlı su balıkların ömürleri ise 15 ile 20 sene aralığındadır. Bu süre yaşamlarını sürdürdükleri alana göre değişebilmektedir.

…Saat 00.00’ı Gösterdi: Balıkçılar Oltayı Attı…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu