Sağlıkİlçe Haberleri

Sağlıkçıların Yeni Gözdesi: Edremit Zeytin Sütü

Edremit Körfezi'nin engin doğal güzellikleri ve bereketli toprakları, sahip olduğu eşsiz zeytinlerle adını duyurmaya devam ediyor. Bu bölgede, geleneksel yöntemlerle ve tamamen organik tarım ilkelerine bağlı kalarak üretilen zeytinler, şimdi sağlık tutkunlarının ilgisini çekiyor. Özellikle "zeytin sütü" olarak bilinen özel yağ, doğal ve saf üretim süreciyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Sağlıkçıların Yeni Gözdesi: Edremit Zeytin Sütü

Saglikcilarin Yeni Gozdesi Edremit Zeytin Sutu 1
Sağlıkçıların Yeni Gözdesi: Edremit Zeytin Sütü

Geleneksel Üretim Teknikleri

Edremit Körfezi’nde yetişen organik zeytinler, modern endüstriyel işlemlere maruz kalmadan özenle işleniyor. Zeytinler, taş değirmenlerde geleneksel yöntemlerle ezilirken hiçbir baskı işlemine tabi tutulmuyor. Bu özel işleme “damlama yöntemi” adı veriliyor. Bu sayede zeytin hamurundan elde edilen yağ, doğal süzme süreciyle kendiliğinden damla damla ayrışıyor.

Saglikcilarin Yeni Gozdesi Edremit Zeytin Sutu 2

Sağlık Deposu

Zeytin sütü, yüksek E vitamini, A, D, K vitaminleri, polifenoller ve birçok mikro besin içeriğiyle dikkat çekiyor. Bu zengin bileşenler, kalp-damar sağlığını desteklemek, kötü kolesterolü düşürmek ve yüksek tansiyonu kontrol altında tutmak gibi çeşitli sağlık faydaları sunuyor.

Saglikcilarin Yeni Gozdesi Edremit Zeytin Sutu 3
Sağlıkçıların Yeni Gözdesi: Edremit Zeytin Sütü

Üreticiden Açıklama: Saflık ve Özel İyilik

Zeytin sütü ve zeytinyağı üreticisi Zafer Soykara, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında çok özel bir üründür. Doğal yollarla üretilip paketlendiği için birçok tedavide kullanılan özel bir üründür. Eskiden ‘Çiğ Yağ’ veya ‘Burun Yağı’ olarak bilinen bu ürün, bugün modern tıbbın da dikkatini çekiyor. Hiçbir işlem görmeden tamamen doğal yollarla üretip paketlediğimiz bu ürün, sağlık tutkunlarının vazgeçilmezi olmaya aday.

Haber: İHA

Burhaniye’de Zeytin Üreticileri Umutlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu