GündemSiyaset

ŞAHİN “CİDDİ OY KAYBETTİLER SİSTEMLERİ S.O.S VERİYOR”

CHP Balıkesir İl Binasında Millet İttifakı İl ve İlçe Başkanları ile beraber basın açıklaması yapan CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, “31 Mart seçimleri İstanbul için bir yerel seçim olmasına rağmen seçimin haksız yere tekrarlanması, seçimdeki söylemler ve Cumhurbaşkanının seçimlerde aktif olarak taraf olması, İstanbul’u yerel seçim olma noktasının çok ötesine taşımıştır. “dedi.

TARTIŞILIR HALDELER!

“Yaşananlar gösteriyor ki İstanbul seçimi tüm Türkiye’nin hatta Dünya’nın dahi ilgiyle takip ettiği bir seçim haline getirmiştir. Seçim sonrasında AK Parti’nin yüksek oranda oy kaybetmiş olması Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin kamuoyunda tartışılmasına neden olmuştur” ifadelerine yer verdi.

“BALIKESİR’E RAYLI ULAŞIM ŞART”

Balıkesir’de ulaşım fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, “Öğrenci ulaşım ücretleri İstanbul’da ve Ankara’da 1,25 TL, İzmir’de 0,90 TL. Balıkesir’de ise 3 TL. Çözüm olarak Balıkesir’e şehir içi raylı ulaşım sistemi bir an önce yapılmalı. Öğrenciler için ulaşım esasında ücretsiz olmasını istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapılmalı” dedi.

 

 

Dsc0491

 

“ÇAMLIK DEĞİL BETONLUK”

Vekil Şahin, “Çamlık’taki düzenlemede betonlaşma oranının yüksekliğinden, yeşil alanın azalmış olmasından halkımız rahatsız. Diğer bir nokta ise Balıkesir’in her bir noktasından rahatça görülen Atatürk Heykelinin boyutu konusunda, halkımız küçük olduğunu ve eski gibi her taraftan görülmesini talep etmekte” ifadelerini kullandı.

“BİR NEVİ SUÇ İŞLENİYOR”

Vekil Şahin, “OHAL koşulları altında yapılan 16 Nisan 2017 tarihindeki referandumla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine 1 yıllık deneme sonrasında vize vermemiş, sistemi onaylamamıştır. 16 Nisan 2017 referandumu ile meclisin yetkileri kısıtlanmış, kuvvetler ayrılığı ilkesi bozulmuştur. Her şeye bir kişi karar verir hale gelmiş, devlet adeta parti devletine dönüşmüştür. Oysa bütün demokrasilerin omurgasını kuvvetler ayrılığı ilkesi oluşturmaktadır. Yasama, yürütme, yargı demokrasinin olmazsa olmazımızdır. Gerekirse bu konuda tekrar referanduma gidilebilir” dedi.

“ERGENEKON’UN SAVCISI YİNE Mİ KANDIRILDI?”

Ergenekon davasının düzmece olduğunu, savcının kırmızı bültenle aranan bir terörist olduğunu belirten CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, “FETÖ’cü savcı ve hakimler tarafından düzmece olarak 12 yıl önce başlatılan Ergenekon Davası çöktü ve mahkeme Ergenekon terör örgütü olmadığına karar verdi. Atatürkçü vatansever komutanlar ve aydınlar hapse atıldı. 12 yılda üretilen sahte delillerle insanlarımızın hayatı karartıldı. 60 bin kişinin telefonu dinlendi. 3 bin kişi hakkında takip yapıldı. 588 kişi tutuklandı. Bin 360 kişi ifadeye çağrıldı. 7 kişi ifade dahi veremeden öldü. 7 kişi kanser oldu. Ben soruyorum. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ve davanın asıl savcısının vicdanı rahat mı?” dedi.

“ZAMLAR YAĞMUR GİBİ”

Ekonomiye dair açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, “Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Temmuz ayından itibaren emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Emekliye yüzde 5, çalışan memura yüzde 6 oranında zam yapılması öngörülürken Cumhurbaşkanlığı YİK üyeleri kendi maaşlarına yüzde 40 zam yaptılar. Çaydan şekere, elektrikten doğalgaza kadar her şeye zam yapılırken dar gelirliler zamların altında ezilirken YİK üyelerinin toplumdan ne kadar kopuk olduğunu görmüş olduk, yapacakları görevinde hiçbir anlamı ve önemi kalmamıştır” şeklinde konuştu.

 

SARI “YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, basın toplantısında şu ifadeleri kullandı; “Zorlu bir seçim süreci geçirdik. Bu seçimin Cumhuriyet tarifinde benzeri yoktu. Balıkesir’de ne yazık ki çok az bir farkla kaybettik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama bundan sonra çok daha fazla işimiz var. Herşey çok güzel olacak demiştik ve oldu. Bundan sonra yapacak çok işimiz var” dedi.

TUNA “TERÖRİSTLERİ TRT BULACAKSA MİT’İN BAŞINA ONLAR GEÇSİN”

Yapılan basın toplantısında konuşan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, “24 Haziran seçimlerinde halk çok güzel bir mesaj verdi. Hem Türkiye genelinde büyükşehirlerin çoğunu ve Balıkesir’de 9 ilçeyi alarak önemli bir başarıya imza attık. Genel Başkanımız Meral Akşener, “24 Haziran’da kulaklarını çekelim” demişti. Cumhur İttifakına sadece kulak çekmesi yeterli gelmemiş olacak ki 31 Mart seçimleri için çok ısrarcı oldular. Bu defa kulakları morartıldı. Bundan sonra biz işbirliği işinde güzel çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda Ben TRT’nin de MİT ile beraber görev almasını istiyorum. Kırmızı bültenle aranan teröristleri, suçluları daha kolay bularak devletin televizyonuna çıkarıyor. Terör örgütü liderinin mektubundan medet umdular. Hani beka sorunu vardı?” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu