GündemSpor

Satrançta küçükler kapıştı

Balıkesir Satranç Kulübü’nün birinci kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği 1. Satranç Turnuvası 22-23 Eylül tarihlerinde Bahçelievler mahallesindeki kulüp binasında gerçekleştirildi.

2010 ve 2011 doğumlu 45 minik sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvada 5 galibiyet ve bir beraberlik elde eden Emre Eşme 5.5 puanla şampiyonluğa ulaştı. 5 puanlı sporculardan Emirhan Onocak ikinci, Poyraz Derin üçüncü olarak dereceye girdi.

Turnuvada 5 puan ve averajla Hayal Sahra Kaygusuz dördüncü, 4,5 puanla Zeynep Çantay beşinci oldu. 4 puanlı sporculardan Doruk Çakır altıncı, Mehmet Bozbey yedinci, Melis Erva Acar sekizinci, Ahmet Ekerbiçer dokuzuncu ve Doruk Efe Karasu onuncu olarak sırada yer aldı.

Ödül töreni ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Turnuvada ilk üçe giren sporculara kupa ve madalya, ilk 10’a giren sporculara ise madalya sunuldu. Kupaları sunan Satranç İl Temsilcisi Erdem Özgören, tüm sporcular ile birlikte ailelerini satranç gibi önemli bir spor dalını seçtikleri için kutladı. Özgören turnuvada görev yapan hakemlere de teşekkür etti.

TURNUVALAR SÜRECEK

Balıkesir Satranç Kulübü Başkan Yardımcısı Nizamettin Güngör, ilk kez düzenledikleri turnuvayı önümüzdeki yıllarda da sürdürüp, gelenekselleştirmek istediklerini söyledi. Bir yıl önce ‘Başarının kaynağı doğru tercih’ sloganıyla hizmet vermeye başladıklarını anımsatan Güngör, “Balıkesir’de satranç sporuna ilgi her geçen gün artıyor. Turnuvamıza katılım da bunun bir başka göstergesi oldu. Başarılı bir turnuvayı geride bıraktık. 29-30 Eylül tarihlerinde bu kez 2008-2009 doğumlu sporcuların katılacağı ikinci turnuvamızı gerçekleştireceğiz. Geleceğin şampiyonları bu turnuvalardan çıkacak” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu