GündemSiyasetTürkiye Gündemi

SEÇİM TAKVİMİNDE HARMANLAMA

YSK Başkanı Sadi Güven, seçim takvimine ilişkin, “Yarın, yarından sonra çıkarabiliriz. Bugün olmaz. Uyum yasaları bir yayınlansın, ona göre seçim takvimine göre harmanlayacağız” dedi.

YSK Başkanı Güven, “Seçim takvimini Uyum Yasası yayımlandıktan sonra çıkaracağız. Yarın ya da öbür gün olabilir.” dedi.YSK Başkanı Güven, Anayasa Mahkemesi’nin 56. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Güven, törene gelişinde basın mensuplarının seçim takvimine ilişkin sorusu üzerine, “Yarın ya da yarından sonra çıkarabiliriz. Bugün olmaz. Uyum yasaları bir yayınlansın ona göre seçim takvimine göre harmanlayacağız. Görmeden bir şey söyleyemem” ifadelerini kullandı.

YSK’DAN 24 HAZİRANDA DÜĞÜN AÇIKLAMASI

YSK, seçim kararı açıklanmadan 24 Haziran’a düğün günü alan çiftlere çıkış yolu gösterdi. YSK Başkanı Sadi Güven, “18.00’den sonra alkolsüz olabilir.” Dedi
Yüksek Seçim Kurulu ( YSK) Başkanı Sadi Güven, seçimlerin erkene alınması ile düğün tarihi 24 Haziran’a denk gelenlerin merakla beklediği soruya TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonunda yanıt verdi. Güven, sandıkların açılmasının ardından saat 18.00’den sonra düğünlerin alkolsüz şekilde yapılabileceğini söyledi.

İYİ PARTİ KARARI OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

İnternet haber medyasından ve çeşitli kaynaklardan derlenen habere göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran’daki erken seçim için takvim taslağını partilere gönderdiğini duyurdu. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde bir sandık bölgesinde oy kullanacak seçmen sayısını belirledi. Daha önce (YSK) Başkanı Sadi Güven, “Seçim takvimi için uyum yasalarının geçmesi gerekiyor. Seçim takvimini açıklamak için onu bekliyoruz” açıklamasını yapmıştı. YSK Başkanı Güven “İYİ Parti kararı oybirliği ile alındı” ifadelerini de kullandı.

BİR SANDIK BÖLGESİNDE İKİ OY

Öte yandan YSK’nın Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde seçmenler bir sandık bölgesinde iki oy kullanacak.

SEÇMEN SAYISI 360- 380 OLARAK TESPİT EDİLDİ

Bu kapsamda, tüm yurt genelinde tasarruf ilkeleri, oy verme, sayım, döküm işlemlerinin kolaylığı ve her sandık bölgesi için bir sandık kurulu oluşturulacağı göz önüne alınarak, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısı 360-380 olarak tespit edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu