GündemTürkiye Gündemi

ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlamada Ankara, Karaman ve Afyonkarahisar’a şehit ateşi düştü.

Başkente şehit ateşi düştü

Hakkari Yüksekova’daki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın Ankara’daki evine ateş düştü.
Uzman Çavuş Doğan’ın şehadet haberi Ankara’nın Keçiören ilçesindeki ailesine ulaşmasının ardından evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Evli ve iki çocuk babası olan Şehit Uzman Çavuş Doğan’ın evinin önünde bir ambulans hazır bekletildi.

Karaman’a ikinci şehit ateşi düştü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlamada şehit olan 4 askerden birinin Karaman nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan olduğu öğrenildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerden birinin Karaman nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan olduğu öğrenildi. 45 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın Fadime Doğan ile evli olduğu, 17 yaşında Hatice ve 12 yaşında Ayşe Nisa isimli kızları olduğu öğrenildi. Şehit Doğan’ın babasının hayatta olmadığı, annesinin ise Ankara’da ikamet eden eşiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.

Dün de Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde silahlı saldırı sonucu Karamanlı 21 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca şehit düşmüştü. Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Kızılca, dün akşam uçakla Konya’ya, oradan da Karaman’a getirilmişti. Şehit Kızılca’nın Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Afyonkarahisar’a şehit ateşi düştü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Esendere kırsalında teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 4 askerden birinin Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Abdil Kılınç’ın (26) köyüne şehit ateşi düştü.

Bolvadin ilçesine bağlı Karayokuş Köyü’nde yaşayan Uzman Çavuş Abdil Kılınç’ın ailesine şehadet haberi Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özen, İkmal ve Garnizon Komutanlığında görevli Albay Fatih Sağdıç, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı ve 112 Acil servis görevlileri tarafından verildi. Şehadet haberini alan aile baba Bekir ve anne Adile Kılınç gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Adile Kılınç oğlunun şehadet haberini veren Albay Fatih Sağdıç sarılarak uzun süre gözyaşı döküp, feryat etti.

Şehidin Ahmet ve Ali ismin iki erkek kardeşinin olduğu, kardeşlerden Ali Kılınç’ın İstanbul’da vatani görevini yaptığı ve izinli olarak evine geldiği öğrenildi. Şehit Kılınç’ın Rasime Çelik ismindeki kız kardeşinin ise Bursa’da yaşadığı ve kardeşinin şehit haberinin kendisine ulaştırıldığı belirtildi.
Bekar olduğu öğrenilen şehidin cenaze töreninin yarın yapılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu