GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Şehit Savcı Ölümünün 8.yılında Anılıyor

Şehit savcı ölümünün 8.yılında anılıyor. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için İstanbul Adalet Sarayı anma töreni düzenledi. Düzenlenen törene yargı camiasından pek çok isim yer aldı.

Şehit savcı ölümünün 8.yılında anılıyor. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 8. yıl dönümünde tören düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı  konuşma yaptı.

Başsavcı  konuşmasında; ”Makam odasında görevinin başında iken haince saldırıya uğrayan Savcımız bir adalet şehididir”  dedi. Başsavcı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesinin acısını da unutmadı ”8 yıl önce bugün kendisi aramızdaydı, görevinin başındaydı. Ailesiyle, sevdikleriyle beraberdi. Hislerimiz, duygularımız başta Mehmet Selim Savcımızın muhterem babası Hakkı amcamız ve annesi Saadet teyzemiz olmak üzere ailesinin duygularıyla kıyas bile tabii ki kabul edilemez.” dedi.

Emanetine sahip çıkacağız

Başsavcı Mehmet Selim Kiraz’ı anma töreninde ”Mehmet Selim Savcımız hep burada olacak ve sonsuza kadar İstanbul Adliyesinde bize bıraktığı en büyük emanetin ve adaletin takipçisi olacak. Makam odasında görevinin başında iken haince saldırıya uğrayan savcımız bir adalet şehididir. Bu yüzden bıraktığı en değerli mirasa, adalete daha güçlü şekilde sahip çıkmak zorundayız.” dedi.

Aw860117 05

“8 yıl önce bugün, bizim için gerçekten karanlık bir gündü”

Başsavcının ardından Mehmet Selim Kiraz’ın babası da konuşma yaptı. Şehit Mehmet Selim’in babası: ”8 yıl önce bugün, bizim için gerçekten karanlık bir gündü.  Gerek ilk Kurtuluş Savaşları’mızdan bu yana ve bugüne kadar gelmiş bütün şehitlerimize, 2 ay önceki deprem münasebetiyle kaybettiğimiz şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, makamları ali olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Ben de hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Saygılar sunuyorum”dedi.

Aw860117 03

Daha fazla haber için tıklayın…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu