Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da Çiftçilere 550 Hayvan Hibe Edildi

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi İşbirliğiyle Hayvancılığa Destek

Sındırgı’da Çiftçilere 550 Hayvan Hibe Edildi

Sindirgida Ciftcilere 550 Hayvan Hibe Edildi 1
Sındırgı’Da Çiftçilere 550 Hayvan Hibe Edildi

550 Adet Küçükbaş Hayvan Dağıtıldı

Balıkesir’in tarım ve hayvancılık potansiyeline önemli katkı sağlayacak olan Hibe Damızlık Koç ve Koyun Dağıtımı Programı kapsamında, Sındırgı İlçesi’nde 50 yetiştiriciye toplamda 550 adet küçükbaş hayvan dağıtıldı. Program, Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleşti.

Çekiliş Talihliyi Belirledi

Çiftçilere yapılan dağıtımla birlikte, Damızlık Koç Koyun Merkezlerinde yetiştirilen ve halk elinde ıslah projelerinden temin edilen 550 adet koç ve koyun, %75 hibe desteğiyle üreticilere teslim edildi. Bu kapsamda çiftçilere 10 koyun ve 1 koç olmak üzere, çekiliş yöntemiyle dağıtım gerçekleştirildi.

Balıkesir’e Önemli Katkı

Programın önemine değinen Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Alkan, projenin Balıkesir’in tarım ve hayvancılığına önemli katkı sağlayacağını belirterek desteklerinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Balıkesir Milletvekillerine, Sındırgı Belediye Başkanlığına, kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ve emeği geçen tüm yetkililere üreticiler adına teşekkürlerini iletti.

Haber: Bülten

Başkan Yücel Yılmaz 10 Bin’in Üzerinde Kovan Hibe Etti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu