Gündemİlçe Haberleri

SINDIRGI’DA DEVELER SAHADA

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yıllar süren uzun bir aradan sonra Deve Güreşleri hayat bulacak. 150’ye yakın güreşçi deve 18 Şubat 2018 tarihinde sahaya inecek.

 

Kaybettiği değerleri geri kazanmaya çalışan Sındırgı’da yeni bir organizasyon daha hayat buluyor. 1970 li yıllarda sona erdirilen deve güreşleri yeniden yaşatılmaya başlanacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Ayvalık Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından düzenlenecek Sındırgı deve güreşlerinin 150 devenin ve Türkiye’ye nam salmış başpehlivanların katılımı ile en büyük organizasyon olacağı belirtildi.

 

GÜREŞLER HAYAT BULACAK

Sındırgı Panayır alanında gerçekleştirilecek Deve Güreşleri için protokol imzalandı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Sındırgı’mız yağcıbedir halısıyla, eski başpehlivanları ile güreşe yatkın bir yer. 18 Şubatta Sındırgı bir yeni organizasyona daha imza atıyor. 18 Şubat 2018 tarihinde Sındırgı’da eskiden yapılmış en son yapıldığı 1970 li yıllarda olduğu bilinen deve güreşleri yeniden hayat buluyor. Ayrıca Sındırgı’nın tarihinde konargöçer bir halk olan Yağcıbedir aşiretinin Sındırgı’dan Akdağ yaylasına göç ettiği yıllarda da yükünü develerin taşıdığını biliyoruz.. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye başkanımız Ahmet Edip Uğur’a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu